Obtížnost
Začátečník
Hráli jste si jako malí rádi s bublifukem? Hrajte si i jako velcí, a to dokonce v kuchyni! Bubliny vytváří Mirka van Gils Slavíková z cukru. Jak a proč se dozvíte ve videu.
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a svaříme na 114 °C, čili na bublinu.
02.Do cukru s vodou ponoříme drátěné očko a foukneme jako do bublifuku. Pokud se tvoří bubliny, je hotovo.
03.Cukr svařený na bublinu používáme při šlehání bílkového sněhu, a to ze dvou důvodů:
-sněhová hmota se zpevní, protože se vysráží bílkovina, a bude lépe držet;
- dojde k tepelné úpravě bílku, který by se jinak použil syrový. Ze stejného důvodu lze použít cukr svařený na bublinu i do žloutků, třeba když připravujetekrém.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT