Cukr na bublinu
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hráli jste si jako malí rádi s bublifukem? Hrajte si i jako velcí, a to dokonce v kuchyni! Bubliny vytváří Mirka van Gils Slavíková z cukru. Jak a proč se dozvíte ve videu.


Tagy

Základy pečení a zdobení

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g cukru krupice Belbake
  • 50 g voda

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a svaříme na 114 °C, čili na bublinu.

02.Do cukru s vodou ponoříme drátěné očko a foukneme jako do bublifuku. Pokud se tvoří bubliny, je hotovo.

03.Cukr svařený na bublinu používáme při šlehání bílkového sněhu, a to ze dvou důvodů: 
-sněhová hmota se zpevní, protože se vysráží bílkovina, a bude lépe držet;
- dojde k tepelné úpravě bílku, který by se jinak použil syrový. Ze stejného důvodu lze použít cukr svařený na bublinu i do žloutků, třeba když připravujetekrém. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo