Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Profesionál
Lásku k tatínkům nelze vyjádřit slovy, ale sladký punčový dort je krásný začátek. Potěšte svého tatínka na Den otců sněhovým punčovým dortem podle Mirky van Gils Slavíkové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 497 kJ / 358 kcal
Bílkoviny
7,00 g
Tuky
14,10 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
44,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílky vyšleháme s 50 g cukru a solí do sněhu.
02.Do mísy vložíme máslo, 25 g cukru, žloutky, zrníčka vanilky a nastrouhanou citronovou kůru a vyšleháme ručním mixérem do krémové konzistence. Ke žloutkové směsi přidáme část vyšlehaného sněhu, ručně zamícháme a poté vmícháme zbytek sněhu. Nakonec přisypeme mouku a zamícháme.
03.Na plech položíme dortový ráfek, jehož dno zabalíme do alobalu, vlijeme do něj připravené těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po vychladnutí z formy vyřízneme.
04.Do hrnce vlijeme mléko, přidáme zrníčka vanilky a přivedeme k varu.
05.V misce smícháme žloutky, cukr a vanilkový pudink. Zalijeme horkým mlékem, rozmícháme, přelijeme zpět do hrnce a za stálého šlehání provaříme.
Krém je provařený, jakmile zmizí pěna.
06.Namočenou želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji necháme rozpustit v uvařeném pudinku. Přilijeme tuzemák, přidáme máslo, které necháme rozpustit po povrchu krému, a necháme vychladnout.
Rozpuštěné máslo na povrchu zabrání vzniku škraloupu.
07.Studený krém prošlehneme metličkou, přidáme k vyšlehané šlehačce a důkladně promícháme.
08.Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme. Do svařeného sirupu vlijeme tuzemák.
09.Upečený piškot rozkrojíme na tři stejné pláty.
10.Na plech položíme alobal, na něj 1 piškotový plát, okolo dortový ráfek vyložený pečicím papírem a potřeme polovinou krému. Přikryjeme druhým plátem a důkladně ho namočíme polovinou rumového sirupu. Rozetřeme druhou polovinou krému, přikryjeme třetím plátkem a opět namočíme rumovým sirupem. Necháme vychladnout v lednici.
11.Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a svaříme na bublinu (112 °C).
12.Bílky a zrníčka vanilky vložíme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání přiléváme svařený cukr a šleháme do úplného vychladnutí. Hotový přendáme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou.
13.Z vychlazeného dortu sejmeme dortovou formu a italským sněhem ozdobíme celý dort.
14.Sníh opálíme flambovací pistolí do světlé hnědé barvy a ozdobíme snítkou máty.
Můžete také ozdobit kandovanými nebo čerstvými kousky ovoce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT