Baskický spálený tvarohový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na povrchu krásně karamelizovaný, uvnitř krémově jemný baskický tvarohový koláč vás dostane na první sousto!


Tagy

Cukrárna

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg měkký tvaroh Pilos (11 % tuku)
  • 0,5 × mandarinka (kůra)
  • 5 × vejce „M“
  • 350 g moučkový cukr Belbake
  • 500 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • 1 × vanilkový lusk
  • 20 g hladká mouka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 763 kJ / 901 kcal

Bílkoviny

26,50 g

Tuky

57,00 g

Vláknina

0,10 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

70,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Tvaroh dáme na sítko vyložené plátýnkem a necháme přes noc vykapat v lednici. Na přípravu baskického koláče musí být skutečně suchý. 

02.Do mísy robota vložíme vykapaný suchý tvaroh, nastrouhanou mandarinkovou kůru, vejce, moučkový cukr, smetanu a zrníčka vanilky a vyšleháme.

Zbytky vanilkového lusku nevyhazujte! Usušte ho a rozmixujte s trochou krystalového cukru, získáte tak domácí vanilkový cukr.

03.Přidáme mouku a opět dokonale prošleháme. Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Povrch musí být opravdu tmavý.

Chcete-li vyzkoušet, zda je dort hotový, propíchněte střed malým nožem, měl by vyjít čistý. 

04.Tvarohový dort necháme před podáváním vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo