Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Oblíbili jste si na dovolené v Rakousku tradiční pánvičková jídla? Pak musíte vyzkoušet Tiroler Gröstl s bramborami a slaninou. Roman Paulus ho navíc připravuje netradičně na grilu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 981 kJ / 474 kcal
Bílkoviny
16,60 g
Tuky
23,30 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
0,77 g
Sacharidy
50,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce, ne úplně doměkka, a nakrájíme na plátky. Přelijeme trochou oleje a opečeme přímo na roštu grilu dozlatova.
02.V pánvi určené na gril rozehřejeme 1 lžíci sádlo a orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky.
Sádlo můžete nahradit přepuštěným máslem.
03.Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky, přiklopíme gril a necháme chvíli restovat.
04.V téže pánvi na kraji rozpustíme trochu sádla, vyklepneme vejce osolíme, opepříme a připravíme volská oka.
05.Opečené brambory vmícháme do pánve a podáváme s volskými oky.
Podávejte se zelným salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT