Tiroler Gröstl na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Oblíbili jste si na dovolené v Rakousku tradiční pánvičková jídla? Pak musíte vyzkoušet Tiroler Gröstl s bramborami a slaninou. Roman Paulus ho navíc připravuje netradičně na grilu.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg přílohové brambory
  • rostlinný olej
  • 2 × lžíce sádlo
  • 100 g plátky slaniny
  • 200 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 981 kJ / 474 kcal

Bílkoviny

16,60 g

Tuky

23,30 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

0,77 g

Sacharidy

50,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory uvaříme ve slupce, ne úplně doměkka, a nakrájíme na plátky. Přelijeme trochou oleje a opečeme přímo na roštu grilu dozlatova.

02.V pánvi určené na gril rozehřejeme 1 lžíci sádlo a orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky. 

Sádlo můžete nahradit přepuštěným máslem.

03.Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky, přiklopíme gril a necháme chvíli restovat. 

04.V téže pánvi na kraji rozpustíme trochu sádla, vyklepneme vejce osolíme, opepříme a připravíme volská oka. 

05.Opečené brambory vmícháme do pánve a podáváme s volskými oky.

Podávejte se zelným salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo