Císařský trhanec
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Císařský trhanec je tradiční dezert původem z rakouské kuchyně. Těsto je podobné těstu palačinkovému, moučník se podává natrhaný na menší kousky, odtud pochází i jeho název – trhanec. Můžete jej podávat se švestkovou omáčkou nebo s karamelizovanými jablky či hruškami jako Roman Paulus. Podívejte se na následující video a připravte si tento neodolatelný dezert.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na přípravu trhance s karamelizovanými hruškami

  • 150 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 4 × vejce “M“
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • sůl
  • 20 g vanilkového cukru
  • rostlinný olej nebo přepuštěné máslo na smažení
  • 2 × hrušky nebo jablka
  • 100 g rozinek namočených v tuzemáku
  • 100 g másla
  • cukr moučka na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 382 kJ / 2 242 kcal

Bílkoviny

53,80 g

Tuky

106,50 g

Vláknina

16,40 g

Sůl

5,70 g

Sacharidy

279,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z mouky, vanilkového cukru, mléka a vajec vymíchejte hladké těsto. Přidejte kypřicí prášek, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto. Asi po 1 minutě pečení přidejte rozinky namočené v rumu. Jakmile je těsto z jedné strany zapečené, rozpulte, otočte a dopečte. Po upečení vyndejte na prkénko a nakrájejte na menší kousky.

02.Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte oloupané a na kousky nakrájené hrušky a opečte. Přidejte máslo a také nakrájený trhanec a nechte prohřát. Trhanec s hruškami podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo