Onigirazu s tuňákovou pomazánkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Onigirazu jsou praktické sushi sendviče, které jsou extrémně populární v Japonsku – a jakmile je jednou vyzkoušíte, hned vám bude jasné proč! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na onigirazu s tuňákovou pomazánkou (kterou si také sami vyrobíte). Zjistíte nejenom, jak připravit náplň, ale také jak samotný japonský sendvič správně zabalit do sushi rýže a listu nori řasy. Získáte tak skvělé hlavní jídlo nebo i praktickou svačinu či rychlý oběd do práce.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tuňáková pomazánka:

  • 100 g tuňák ve slunečnicovém oleji
  • 1 × lžička chilli pasta
  • 60 g červená cibule
  • 2 × lžíce majonéza
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžička citronová šťáva

Onigirazu:

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 318 kJ / 318 kcal

Bílkoviny

13,70 g

Tuky

12,90 g

Vláknina

1,80 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

35,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tuňáková pomazánka:

01.V míse promícháme tuňáka z konzervy, chilli pastu, najemno nakrájenou červenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Onigirazu:

02.Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a v pánvi s trochou olivového oleje připravíme vaječnou omeletu. Hotovou omeletu nakrájíme na tenké proužky.

03.Ledový salát a okurku očistíme a nakrájíme na nudličky.

04.Na list nori řasy nandáme sushi rýži a dále vrstvíme ledový salát, tuňákovou pomazánku, okurky, vaječnou omeletu, a nakonec ještě jednu vrstvu rýže. 

Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Balíček zabalíme do řasy a potravinářské fólie. Dobře utáhneme a necháme krátce odležet. Před podáváním rozkrojíme na polovinu a vyndáme z fólie.

Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo