Kuchyně
Asijská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Profesionál
Onigirazu jsou praktické sushi sendviče, které jsou extrémně populární v Japonsku – a jakmile je jednou vyzkoušíte, hned vám bude jasné proč! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na onigirazu s tuňákovou pomazánkou (kterou si také sami vyrobíte). Zjistíte nejenom, jak připravit náplň, ale také jak samotný japonský sendvič správně zabalit do sushi rýže a listu nori řasy. Získáte tak skvělé hlavní jídlo nebo i praktickou svačinu či rychlý oběd do práce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 318 kJ / 318 kcal
Bílkoviny
13,70 g
Tuky
12,90 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
35,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse promícháme tuňáka z konzervy, chilli pastu, najemno nakrájenou červenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a v pánvi s trochou olivového oleje připravíme vaječnou omeletu. Hotovou omeletu nakrájíme na tenké proužky.
03.Ledový salát a okurku očistíme a nakrájíme na nudličky.
04.Na list nori řasy nandáme sushi rýži a dále vrstvíme ledový salát, tuňákovou pomazánku, okurky, vaječnou omeletu, a nakonec ještě jednu vrstvu rýže.
Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Balíček zabalíme do řasy a potravinářské fólie. Dobře utáhneme a necháme krátce odležet. Před podáváním rozkrojíme na polovinu a vyndáme z fólie.
Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT