Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Video recept na přípravu speciální sushi rýže. V prvním dílu seriálu o sushi jsme představovali pomůcky na přípravu sushi. V druhém dílu se dozvíte, jak doma připravit sushi rýži tak, aby chutnala jako z restaurace. Šéfkuchař Roman Paulus vysvětlí jak udělat rýži v rýžovaru a jak připravit rozvar na ochucení. V dalších video receptech Kulinářské akademie Lidlu se pak dozvíte jak naporcovat rybu a jak správně zabalit sushi maki. Sledujte web a youtube Kuchyně Lidlu a staňte se expertem na domácí sushi!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 196 kJ / 1 720 kcal
Bílkoviny
30,30 g
Tuky
2,80 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
5,90 g
Sacharidy
379,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.díl Sushi – pomůcky a příprava
02.
03.Sushi rýži propereme pod tekoucí studenou vodou – dáváme pozor, aby se zrnka nepolámala. Postup opakujeme zhruba 4× dokud voda není úplně čirá. Poté scedíme a necháme dobře okapat.
04.Rýži dáme vařit do rýžovaru společně s vodou a řasou Kombu. Hrnec nastavíme na dobu vaření 20 minut, poté necháme 10 minut odpočívat.
05.Mezitím si připravíme rozvar na dochucení.
06.Rýžový ocet, cukr a sůl dáme do hrnce. Prohřejeme jen do rozpuštění cukru a soli a nenecháme rozvar vařit.
07.Uvařenou rýži přendáme do misky a vyndáme řasu. Trochu rýži počechráme a ochutíme rozvarem.
08.Rýži necháme lehce vychladnout a začneme připravovat sushi dle našeho výběru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT