Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Nespleťte si origami a onigirazu! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborný japonský rýžový sendvič, nikoliv na papírové skládačky. Na onigirazu budete potřebovat jako základ řasu nori a sushi rýži a pak cokoliv, co budete chtít přidat. Roman Paulus naplnil sendviče wasabi, ledovým salátem, lososem a avokádem, ale kouzlo této japonské svačinky je v tom, že si ji můžete připravit prakticky z jakýchkoliv studených surovin. Zkuste například přidat i mango, jiné druhy ryb, kešu oříšky nebo třeba zblanšírovanou a následně vychladlou brokolici.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 121 kJ / 268 kcal
Bílkoviny
9,60 g
Tuky
9,40 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
35,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce s ledovou vodou si namočíme ruce a necháme je okapat. Na pracovní desku rozrolujeme potravinovou fólii a na ni položíme čtverec nori řasy směřující rohem dolů.
02.Na řasu mokrou rukou nandáme porci uvařené a ochucené sushi rýže. Rozmístíme ji do čtverce, základnou směřující dolů tak, aby čtverec zakrýval o něco méně než polovinu plochy řasy.
Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Na rýži nandáme trochu wasabi pasty, pokrájený ledový salát, nakrájeného čerstvého lososa, plátky avokáda a nakonec druhou vrstvu sushi rýže.
Jak nakrájet lososa do japonských jídel a jak oloupat avokádo zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
04.Řasu zahneme tak, aby zakrývala veškerou náplň, upevníme potravinovou fólií a necháme ideálně krátce odpočinout v lednici. Před podáváním rozpůlíme, vybalíme z fólie a podáváme. Servírujeme ideálně se sójovou omáčkou a majonézou smíchanou s wasabi nebo chilli.
Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT