Onigirazu s lososem, wasabi a avokádem

play Přehrát video recept
Onigirazu s lososem, wasabi a avokádem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Nespleťte si origami a onigirazu! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborný japonský rýžový sendvič, nikoliv na papírové skládačky. Na onigirazu budete potřebovat jako základ řasu nori a sushi rýži a pak cokoliv, co budete chtít přidat. Roman Paulus naplnil sendviče wasabi, ledovým salátem, lososem a avokádem, ale kouzlo této japonské svačinky je v tom, že si ji můžete připravit prakticky z jakýchkoliv studených surovin. Zkuste například přidat i mango, jiné druhy ryb, kešu oříšky nebo třeba zblanšírovanou a následně vychladlou brokolici.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 121 kJ / 268 kcal

Bílkoviny

9,60 g

Tuky

9,40 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

35,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V misce s ledovou vodou si namočíme ruce a necháme je okapat. Na pracovní desku rozrolujeme potravinovou fólii a na ni položíme čtverec nori řasy směřující rohem dolů.

02.Na řasu mokrou rukou nandáme porci uvařené a ochucené sushi rýže. Rozmístíme ji do čtverce, základnou směřující dolů tak, aby čtverec zakrýval o něco méně než polovinu plochy řasy.

Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Na rýži nandáme trochu wasabi pasty, pokrájený ledový salát, nakrájeného čerstvého lososa, plátky avokáda a nakonec druhou vrstvu sushi rýže. 

Jak nakrájet lososa do japonských jídel a jak oloupat avokádo zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

04.Řasu zahneme tak, aby zakrývala veškerou náplň, upevníme potravinovou fólií a necháme ideálně krátce odpočinout v lednici. Před podáváním rozpůlíme, vybalíme z fólie a podáváme. Servírujeme ideálně se sójovou omáčkou a majonézou smíchanou s wasabi nebo chilli.

Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo