Miso polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chtěli byste si připravit skutečnou orientální specialitu? Vyzkoušejte miso polévku podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Tato japonská polévka, která se obvykle podává k snídani, se připravuje z dashi vývaru, sojové miso pasty, wakame řasy a shi-take hub vařených v sójové omáčce. Když nakonec přidáte trochu lahůdkové cibulky, budete si za chvíli připadat jako na exotické dovolené.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l dashi vývar
  • 4 ks namočené shi-take houby z přípravy dashi vývaru
  • 50 g sójová omáčka
  • 115 g miso sojová pasta Vitasia
  • 80 g jemné tofu
  • 25 g wakame řasa
  • 1 ks lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 782 kJ / 426 kcal

Bílkoviny

34,70 g

Tuky

10,80 g

Vláknina

17,90 g

Sůl

24,50 g

Sacharidy

56,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme si dashi vývar podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Houby použité na jeho přípravu nevyhazujeme. Krátce je povaříme v sójové omáčce, nakrájíme na nudličky a později použijeme do polévky.

02.Vývar přivedeme k varu, vypneme plamen, dobře vmícháme miso pastu a větší kousky propasírujeme skrze jemný cedník.

03.Na dno polévkové misky dáme asi lžíci tofu nakrájeného na kostičky, lžíci namočené a změklé wakame řasy, kterou jsme nakrájeli na nudličky a připravené shi-take houby. Nakonec přidáme lahůdkovou cibulkou a zalijeme vroucím vývarem s miso pastou.

04.Polévka je vhodná zejména k snídani.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo