Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pečené kuřecí maso s bílými fazolemi a bylinkami je recept Marcela Ihnačáka na rychlý oběd. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 028 kJ / 962 kcal
Bílkoviny
63,40 g
Tuky
42,90 g
Vláknina
8,20 g
Sůl
4,40 g
Sacharidy
78,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole namočíme na celou noc do vody. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, scedíme a necháme okapat.
02.Omytý a očištěný celer a mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme v hrnci s mrkví a řapíkatým celerem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nahrubo nasekané lístky šalvěje a opékáme, maso zezlátne. Podlijeme teplým vývarem, přidáme uvařené scezené fazole a smetanu a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
03.Bagety nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Zlehka potřeme česnekem a máslem.
04.Frikasé servírujeme v hlubokém talíři a podáváme s dokřupava opečenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT