Kuřecí frikasé s bílými fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pečené kuřecí maso s bílými fazolemi a bylinkami je recept Marcela Ihnačáka na rychlý oběd. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků Čerstvá porce
  • 250 g bílých fazolí Cornfarm
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 4 × stonky řapíkatého celeru
  • 2 × mrkve
  • olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello (na obalení masa)
  • cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvá šalvěj
  • 500 ml teplého zeleninového vývaru
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × hrst petrželové natě
  • 1 × citron
  • 2 × francouzské bagety
  • 1 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 028 kJ / 962 kcal

Bílkoviny

63,40 g

Tuky

42,90 g

Vláknina

8,20 g

Sůl

4,40 g

Sacharidy

78,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Fazole namočíme na celou noc do vody. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým  listem doměkka, scedíme a necháme okapat.

02.Omytý a očištěný celer a mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme v hrnci s mrkví a řapíkatým celerem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a nahrubo nasekané lístky šalvěje a opékáme, maso zezlátne. Podlijeme teplým vývarem, přidáme uvařené scezené fazole a smetanu a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a citronovou šťávu.

03.Bagety nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Zlehka potřeme česnekem a máslem.

Servírování

04.Frikasé servírujeme v hlubokém talíři a podáváme s dokřupava opečenou bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo