Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Tenké bramborové placky, tedy lokše, se skvěle hodí jako poněkud netradiční příloha ke grilovanému masu. A přesně tak je použil i šéfkuchař Roman Paulus, který tentokrát natočil video recept na lokše s grilovanou krkovicí. Zatímco nakořeněnou krkovici připravíte přímo na grilu, na ohřátí lokší budete potřebovat ještě litinovou pánev nebo například pizza kámen. Kromě samotných placek a šťavnatého vepřového masa využijete ještě sýr, kysané zelí, čerstvou zeleninu a na dochucení i domácí chilli majonézu.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 870 kJ / 689 kcal
Bílkoviny
32,90 g
Tuky
46,40 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
4,70 g
Sacharidy
32,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky krkovice osolíme, ochutíme grilovacím kořením a ve žhavé zóně grilujeme 4-5 minut z každé strany. Následně maso přemístíme do chladnější zóny a pomalu dopékáme doměkka asi 20 minut.
02.Když se maso griluje, sýr nastrouháme nahrubo, ledový salát nakrájíme na nudličky a bylinky lehce natrháme.
03.Když je krkovice skoro hotová, vložíme na rošt litinovou pánev. V ní rozpustíme sádlo a opečeme na něm lokše.
 Jak připravit domácí lokše zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Prohřátou placku posypeme strouhaným sýrem, gril poklopem uzavřeme a sýr necháme rozpustit. Hotovou krkovici nakrájíme na menší plátky.
05.Rozpečenou lokši naplníme porcí kysaného zelí, grilovanou krkovicí, připraveným ledovým salátem, chilli majonézou a smaženou cibulkou. Přiklopíme, ozdobíme ještě trochou majonézy, smažené cibulky a sezónních bylinek a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT