Hamburger s hovězím masem, cuketou, rajčaty a camembertem

play Přehrát video recept
Hamburger s hovězím masem, cuketou, rajčaty a camembertem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí hamburger je tak trochu jako domácí bramborový salát – každý kuchař má svůj recept, na který nedá dopustit. Jedním z takových je i ten, který připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak připravit na domácí burger placky z mletého masa i čím je doplnit. Tentokrát si pochutnáte na spoustě (pro burger ne tak tradičních) surovin, mezi kterými je například i cuketa, řapíkatý celer nebo sýr camembert. Jestli si burger dáte jen tak, nebo třeba ještě navíc s čerstvými hranolky, je už jen na vás.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvá bazalka
  • 1 × cuketa
  • 2 × řapíkatý celer
  • 4 × houska na hamburger
  • 4 × nakládané okurky cornichons Freshona
  • 2 × rajčata
  • 100 g kečup Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 087 kJ / 260 kcal

Bílkoviny

8,60 g

Tuky

3,70 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

48,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku, mátu, bazalku, pažitku a pálivou papričku bez semínek. Důkladně promícháme a ze směsi vypracujeme placky. Opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cuketu a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Housky překrojíme a opečeme v pánvi s olejem do křupava. Kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky a rajčata na kolečka. Camembert nakrájíme na tenké plátky a položíme na maso. Pánev přikryjeme alobalem. Spodní stranu housky potřeme zakysanou smetanou, obložíme grilovanou zeleninou, přidáme maso s camembertem a přikryjeme horní částí housky potřenou kečupem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo