 
  Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí hamburger je tak trochu jako domácí bramborový salát – každý kuchař má svůj recept, na který nedá dopustit. Jedním z takových je i ten, který připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak připravit na domácí burger placky z mletého masa i čím je doplnit. Tentokrát si pochutnáte na spoustě (pro burger ne tak tradičních) surovin, mezi kterými je například i cuketa, řapíkatý celer nebo sýr camembert. Jestli si burger dáte jen tak, nebo třeba ještě navíc s čerstvými hranolky, je už jen na vás.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 087 kJ / 260 kcal
Bílkoviny
8,60 g
Tuky
3,70 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
48,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku, mátu, bazalku, pažitku a pálivou papričku bez semínek. Důkladně promícháme a ze směsi vypracujeme placky. Opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cuketu a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Housky překrojíme a opečeme v pánvi s olejem do křupava. Kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky a rajčata na kolečka. Camembert nakrájíme na tenké plátky a položíme na maso. Pánev přikryjeme alobalem. Spodní stranu housky potřeme zakysanou smetanou, obložíme grilovanou zeleninou, přidáme maso s camembertem a přikryjeme horní částí housky potřenou kečupem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT