Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Zatímco někdo se může při grilování spokojit s klobáskami a camembertem, jsou tací, kteří potřebují pořádný kus masa. A přesně těm udělá radost tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který se zaměřil na hovězí steak – konkrétně na steak z vysokého roštěnce, který je známý také jako „rib eye“. Ale nezůstanete u samotného steaku! Na grilu si připravíte i přílohu v podobě brambor s máslem grilovaných v alobalu. Na závěr už stačí jen namíchat jednoduchý, ale chutný salát se zálivkou z kysané smetany, pálivé papričky a spousty voňavých bylinek! Co nejraději grilujete vy?
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 790 kJ / 667 kcal
Bílkoviny
32,30 g
Tuky
46,30 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
1,68 g
Sacharidy
31,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory předvaříme, rozkrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Na stranu řezu brambor položíme máslo, přiklopíme druhou polovinou brambory, zabalíme do alobalu a grilujeme.
02.Steaky z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme na gril na 8–10 minut. Maso během grilování otáčíme. Hotové maso pokapeme olejem, šťávou z ½ citronu a přikryjeme alobalem.
03.Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami (bazalkou, mátou, pažitkou a listovou petrželí). Přidáme nasekanou pálivou papričku bez semínek, ochutíme solí, pepřem, olejem a šťávou z ½ citronu. Důkladně promícháme. Lahůdkovou cibulku nasekáme nadrobno a přendáme do mísy, přidáme listový salát, osolíme, opepříme, přilijeme olej a šťávu z ½ citronu.
04.Pečené brambory servírujeme se steakem, porcí listového salátu a dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT