Cottage sýr smícháme se olivovým olejem, přidáme najemno nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem. Salátovou misku vyložíme listy salátu, přidáme omytý polníček, na drobné kostičky nakrájenou okurku, papriku a rozpůlená cherry rajčátka. Přidáme 2 lžíce ochuceného cottage sýru a posypeme směsí semínek a oříšků.
Tip: Aby byly oříšky a semínka ještě chutnější, zkuste je předem lehce opéct nasucho v pánvi.
Salát doplníme tenkými plátky bagetky, kterou jsme dozlatova opekli v troubě či toustovači.
Veganská varianta s kešu dresinkem:
Místo cottage sýru můžete použít kešu dresink. 100 g na 2 hodiny předem namočených kešu ořechů rozmixujte, přidejte 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku hořčice, 1 stroužek utřeného česneku, sůl a pepř.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 290 kcal, 12 g bílkovin, 21 g sacharidů, 16 g tuků.
Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.