Zapečený pita chléb s veganskými kousky s tuňákovou příchutí a sýrem

play Přehrát video recept
Zapečený pita chléb s veganskými kousky s tuňákovou příchutí a sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pita chléb nemusí sloužit jen jako příloha, ale také jako základ hlavního chodu, což vám ve svém video receptu dokáže šéfkuchař Roman Paulus. Tentokrát natočil návod na vegetariánský recept, jehož základem je právě pita chléb a veganské kousky s příchutí tuňáka (které můžete klidně zaměnit za samotného tuňáka). Ty stačí smíchat s červenou cibulí, lahůdkovou cibulkou a několika dalšími surovinami a pod vrstvou sýra zapéct na rozkrojeném chlebu. Celý recept ještě doplní lehký salát s avokádem a dresinkem tisíce ostrovů.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pita chléb
  • 300 g veganské kousky s tuňákovou příchutí Vemondo
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × červená cibule
  • 2 × avokádo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 4 × lžíce veganská majonéza
  • 1 × lžíce mleté chilli papričky Italiamo
  • 40 g citronová šťáva
  • 100 g niva Náš kraj
  • 100 g ementál Milbona
  • 200 g mix listových salátů
  • 1 × snítka bylinky (bazalka, máta)
  • dresink tisíce ostrovů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 708 kJ / 648 kcal

Bílkoviny

30,10 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

11,10 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

38,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pity podélně rozřízneme, položíme na plech vystlaný pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem.

02.V míse promícháme veganské kousky, kolečka lahůdkové cibulky, najemno nasekanou červenou cibuli, rozšťouchané 1 avokádo, sůl, pepř, veganskou majonézu, chilli pastu, citronovou šťávu a zamícháme.

03.Připravenou směs natřeme na pita chleby, posypeme strouhanými sýry a zapečeme v troubě rozehřáté na 220 °C na grilovací program 8–10 minut dozlatova.

04.Podáváme s trhaným listovým salátem, bylinkami, avokádem na měsíčky a ochuceným dresinkem tisíce ostrovů.

Jak připravit dresink tisíce ostrovů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo