Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zapečený pita chléb s veganskými kousky s tuňákovou příchutí a sýrem

Pita chléb nemusí sloužit jen jako příloha, ale také jako základ hlavního chodu, což vám ve svém video receptu dokáže šéfkuchař Roman Paulus. Tentokrát natočil návod na vegetariánský recept, jehož základem je právě pita chléb a veganské kousky s příchutí tuňáka (které můžete klidně zaměnit za samotného tuňáka). Ty stačí smíchat s červenou cibulí, lahůdkovou cibulkou a několika dalšími surovinami a pod vrstvou sýra zapéct na rozkrojeném chlebu. Celý recept ještě doplní lehký salát s avokádem a dresinkem tisíce ostrovů.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pita chléb
  • 300 g veganské kousky s tuňákovou příchutí Vemondo
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 1 × červená cibule
  • 2 × avokádo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 4 × lžíce veganská majonéza
  • 1 × lžíce mleté chilli papričky Italiamo
  • 40 g citronová šťáva
  • 100 g niva Náš kraj
  • 100 g ementál Milbona
  • 200 g mix listových salátů
  • 1 × snítka bylinky (bazalka, máta)
  • dresink tisíce ostrovů

POSTUP

Pity podélně rozřízneme, položíme na plech vystlaný pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem.

V míse promícháme veganské kousky, kolečka lahůdkové cibulky, najemno nasekanou červenou cibuli, rozšťouchané 1 avokádo, sůl, pepř, veganskou majonézu, chilli pastu, citronovou šťávu a zamícháme.

Připravenou směs natřeme na pita chleby, posypeme strouhanými sýry a zapečeme v troubě rozehřáté na 220 °C na grilovací program 8–10 minut dozlatova.

Podáváme s trhaným listovým salátem, bylinkami, avokádem na měsíčky a ochuceným dresinkem tisíce ostrovů.

Tip: Jak připravit dresink tisíce ostrovů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez dresinku): 803 kcal, 37 g bílkovin, 52 g sacharidů, 47 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.