Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pita chléb nemusí sloužit jen jako příloha, ale také jako základ hlavního chodu, což vám ve svém video receptu dokáže šéfkuchař Roman Paulus. Tentokrát natočil návod na vegetariánský recept, jehož základem je právě pita chléb a veganské kousky s příchutí tuňáka (které můžete klidně zaměnit za samotného tuňáka). Ty stačí smíchat s červenou cibulí, lahůdkovou cibulkou a několika dalšími surovinami a pod vrstvou sýra zapéct na rozkrojeném chlebu. Celý recept ještě doplní lehký salát s avokádem a dresinkem tisíce ostrovů.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 708 kJ / 648 kcal
Bílkoviny
30,10 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
11,10 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
38,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pity podélně rozřízneme, položíme na plech vystlaný pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem.
02.V míse promícháme veganské kousky, kolečka lahůdkové cibulky, najemno nasekanou červenou cibuli, rozšťouchané 1 avokádo, sůl, pepř, veganskou majonézu, chilli pastu, citronovou šťávu a zamícháme.
03.Připravenou směs natřeme na pita chleby, posypeme strouhanými sýry a zapečeme v troubě rozehřáté na 220 °C na grilovací program 8–10 minut dozlatova.
04.Podáváme s trhaným listovým salátem, bylinkami, avokádem na měsíčky a ochuceným dresinkem tisíce ostrovů.
Jak připravit dresink tisíce ostrovů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT