Tuňáková pomazánka:
Tuňáka z konzervy přendáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené barevné papriky, nasekanou petržel, majonézu, chilli pastu, sůl a pepř. Dobře promícháme.
Tip: Pokud nemáte rádi pikantní, chilli pastu vynechte. Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Zapečená bageta:
Bagetu podélně nařízneme, naplníme tuňákovou pomazánkou, přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a zasypeme bohatou vrstvou strouhaného sýra. Vložíme do grilu, uzavřeme poklop a grilujeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpeče.
Tip: Doma můžete bagetu zapéct stejným způsobem v troubě rozpálené na 220 °C.
Přílohový salátek:
Ledový salát a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme trochou francouzského dresinku a dozdobíme čerstvými natrhanými bylinkami ze zahrádky.
Tip: Jak připravit domácí francouzský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 864 kcal, 47 g bílkovin, 54 g sacharidů, 51 g tuků.