Zapečená tuňáková bageta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

Na grilu můžete připravit i konzervovaného tuňáka, stačí vědět, jak na to! Trik spočívá v tom, že z tuňáka v oleji připravíte salát s majonézou a zeleninou, kterým naplníte rozkrojenou bagetu. Tuňákovou bagetu pak stačí zapéct v grilu se sýrem a máte hotovo! Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkami. A nezapomeňte si dobře pochutnat!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tuňáková pomazánka:

  • 400 g tuňák v olivovém oleji
  • 100 g paprika mix barev
  • 1 × snítka čerstvá listová petržel
  • 4 × lžíce majonéza Premium
  • 1 × lžíce chilli pasta
  • sůl
  • pepř

Zapečená bageta:

  • 4 × středně velká bageta
  • 2 × červená cibule
  • 200 g gouda

Přílohový salátek:

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 037 kJ / 965 kcal

Bílkoviny

48,90 g

Tuky

50,50 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

77,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tuňáková pomazánka:

01.Tuňáka z konzervy přendáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené barevné papriky, nasekanou petržel, majonézu, chilli pastu, sůl a pepř. Dobře promícháme.

Pokud nemáte rádi pikantní, chilli pastu vynechte. Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Zapečená bageta:

02.Bagetu podélně nařízneme, naplníme tuňákovou pomazánkou, přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a zasypeme bohatou vrstvou strouhaného sýra. Vložíme do grilu, uzavřeme poklop a grilujeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpeče.

Doma můžete bagetu zapéct stejným způsobem v troubě rozpálené na 220 °C.

Přílohový salátek:

03.Ledový salát a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme trochou francouzského dresinku a dozdobíme čerstvými natrhanými bylinkami ze zahrádky.

Jak připravit domácí francouzský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo