Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Zapečená tuňáková bageta

Na grilu můžete připravit i konzervovaného tuňáka, stačí vědět, jak na to! Trik spočívá v tom, že z tuňáka v oleji připravíte salát s majonézou a zeleninou, kterým naplníte rozkrojenou bagetu. Tuňákovou bagetu pak stačí zapéct v grilu se sýrem a máte hotovo! Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkami. A nezapomeňte si dobře pochutnat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tuňáková pomazánka:

  • 400 g tuňák v olivovém oleji
  • 100 g paprika mix barev
  • 1 × snítka čerstvá listová petržel
  • 4 × lžíce majonéza Premium
  • 1 × lžíce chilli pasta
  • sůl
  • pepř

Zapečená bageta:

  • 4 × středně velká bageta
  • 2 × červená cibule
  • 200 g gouda

Přílohový salátek:

POSTUP

Tuňáková pomazánka:

Tuňáka z konzervy přendáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené barevné papriky, nasekanou petržel, majonézu, chilli pastu, sůl a pepř. Dobře promícháme.

Tip: Pokud nemáte rádi pikantní, chilli pastu vynechte. Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Zapečená bageta:

Bagetu podélně nařízneme, naplníme tuňákovou pomazánkou, přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a zasypeme bohatou vrstvou strouhaného sýra. Vložíme do grilu, uzavřeme poklop a grilujeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpeče.

Tip: Doma můžete bagetu zapéct stejným způsobem v troubě rozpálené na 220 °C.

Přílohový salátek:

Ledový salát a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme trochou francouzského dresinku a dozdobíme čerstvými natrhanými bylinkami ze zahrádky.

Tip: Jak připravit domácí francouzský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 864 kcal, 47 g bílkovin, 54 g sacharidů, 51 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.