Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Na grilu můžete připravit i konzervovaného tuňáka, stačí vědět, jak na to! Trik spočívá v tom, že z tuňáka v oleji připravíte salát s majonézou a zeleninou, kterým naplníte rozkrojenou bagetu. Tuňákovou bagetu pak stačí zapéct v grilu se sýrem a máte hotovo! Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkami. A nezapomeňte si dobře pochutnat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 037 kJ / 965 kcal
Bílkoviny
48,90 g
Tuky
50,50 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
77,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tuňáka z konzervy přendáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené barevné papriky, nasekanou petržel, majonézu, chilli pastu, sůl a pepř. Dobře promícháme.
Pokud nemáte rádi pikantní, chilli pastu vynechte. Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Bagetu podélně nařízneme, naplníme tuňákovou pomazánkou, přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a zasypeme bohatou vrstvou strouhaného sýra. Vložíme do grilu, uzavřeme poklop a grilujeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpeče.
Doma můžete bagetu zapéct stejným způsobem v troubě rozpálené na 220 °C.
03.Ledový salát a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme trochou francouzského dresinku a dozdobíme čerstvými natrhanými bylinkami ze zahrádky.
Jak připravit domácí francouzský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT