Hotdog plněný sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Takový párek v rohlíku či hotdog nemusí být jen rychlá svačinka, ale když si s ním dáte záležet, dobře poslouží i jako plnohodnotný hlavní chod. Jeden takový nabušený hotdog připravil Roman Paulus, který se v receptu inspiroval alpskou kuchyní a párek do rohlíku naplnil sýrem a obalil do slaniny. Do samotného hotdogu patří podle receptu ještě kysané zelí, ledový salát, několik druhů výborných omáček a samozřejmě cibule – jak ta čerstvá, tak smažená.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vídeňský párek
  • 4 × plátek eidam
  • 8 × plátek slanina
  • 4 × bageta / pečivo na hotdog
  • 100 g kysané zelí
  • 50 g ledový salát
  • 4 × lžíce omáčka sweet&spicy Grill&fun
  • 4 × lžíce hořčicová majonéza
  • 0,5 × červená cibule
  • 30 g smažená cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 668 kJ / 638 kcal

Bílkoviny

23,90 g

Tuky

39,20 g

Vláknina

3,20 g

Sůl

3,80 g

Sacharidy

44,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Párky nařízneme tak, aby špičky zůstaly pohromadě, ale v centru vznikl podlouhlý otvor. Plátek sýra několikrát přeložíme, abychom získali plátek silný jako párek, a vložíme do ho předpřipraveného otvoru v párku. Párek i se sýrem pak obalíme dvěma plátky slaniny a tím otvor uzavřeme.

02.Takto připravenou uzeninu grilujeme dokřupava z obou stran. Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na proužky. Bagetu v chladnější části grilu rozpečeme. 

03.Křupavé pečivo podélně rozřízneme a postupně plníme kysaným zelím, ledovým salátem, omáčkou, grilovaným párkem se sýrem a slaninou, hořčicovou majonézou, cibulí a smaženou cibulkou.

Jak připravit domácí hořčicovou majonézu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo