Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hotdog plněný sýrem

 Takový párek v rohlíku či hotdog nemusí být jen rychlá svačinka, ale když si s ním dáte záležet, dobře poslouží i jako plnohodnotný hlavní chod. Jeden takový nabušený hotdog připravil Roman Paulus, který se v receptu inspiroval alpskou kuchyní a párek do rohlíku naplnil sýrem a obalil do slaniny. Do samotného hotdogu patří podle receptu ještě kysané zelí, ledový salát, několik druhů výborných omáček a samozřejmě cibule – jak ta čerstvá, tak smažená.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vídeňský párek
  • 4 × plátek eidam
  • 8 × plátek slanina
  • 4 × bageta / pečivo na hotdog
  • 100 g kysané zelí
  • 50 g ledový salát
  • 4 × lžíce omáčka sweet&spicy Grill&fun
  • 4 × lžíce hořčicová majonéza
  • 0,5 × červená cibule
  • 30 g smažená cibulka

POSTUP

Párky nařízneme tak, aby špičky zůstaly pohromadě, ale v centru vznikl podlouhlý otvor. Plátek sýra několikrát přeložíme, abychom získali plátek silný jako párek, a vložíme do ho předpřipraveného otvoru v párku. Párek i se sýrem pak obalíme dvěma plátky slaniny a tím otvor uzavřeme.

Takto připravenou uzeninu grilujeme dokřupava z obou stran. Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na proužky. Bagetu v chladnější části grilu rozpečeme. 

Křupavé pečivo podélně rozřízneme a postupně plníme kysaným zelím, ledovým salátem, omáčkou, grilovaným párkem se sýrem a slaninou, hořčicovou majonézou, cibulí a smaženou cibulkou.

Tip: Jak připravit domácí hořčicovou majonézu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 770 kcal, 24 g bílkovin, 54 g sacharidů, 50 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.