Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vajíčková pomazánka s červenou řepou

Přemýšlíte, co s vařenými vejci, která vám zbyla po Velikonocích? Jak zpracovat vejce natvrdo vám ukáže ve svém novém video receptu na vajíčkovou pomazánku s červenou řepou šéfkuchař Roman Paulus. Kromě samotné řepy a vajíček v ní najdete ještě šalotku, kyselé okurky nebo lahůdkovou cibulku, kterou na jaře můžete bez obav nahradit například medvědím česnekem. Nechybí ani sýr Palouček a na závěr i aromatický sýr s modrou plísní.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
20

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce “M”
  • 100 g vařená červená řepa
  • 1 × šalotka
  • 80 g kyselá okurka
  • 1 × lžička dijonská hořčice
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 120 g sýr s modrou plísní Rival
  • 150 g čerstvý sýr Palouček
  • 40 g křenová pasta
  • sůl
  • pepř
  • lák z okurek
  • na zdobení řeřicha setá
  • k podávání pečivo

POSTUP

Vejce uvaříme natvrdo.

Oloupaná vejce, vařenou červenou řepu, kyselou okurku nastrouháme nahrubo a sýr s modrou plísní najemno.

Tip: Jak uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V míse promícháme nastrouhaná vejce, řepu a okurku, najemno nakrájenou šalotku a lahůdkovou cibulku.

Tip: V sezóně namísto lahůdkové cibulky použijte medvědí česnek.

Ochutíme hořčicí, oběma sýry, křenovou pastou, solí, pepřem a lákem z okurek. Dobře promícháme.

Tip: Pomazánku po promíchání nechte několik minut rozležet, následně ji ochutnejte a dochuťte dle potřeby.

Servírujeme doprostřed stolu, kam podáváme misku s pomazánkou ozdobenou setou řeřichou a nakrájené plátky pečiva.

Tip: Pro ještě lepší výsledek pečivo opečte dokřupava.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 40 g pomazánky): 68 kcal, 3 g bílkovin, 2 g sacharidů, 5 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU