Romana Böhmová
Doba přípravy20 min.

Tvarohové lívance s borůvkami

Když děti objeví ve své svačinové krabičce tvarohové lívanečky od Romany Böhmové, budou mega šťastné. Vyzkoušejte to sami!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 220 g tučný tvaroh
  • 150 ml plnotučné mléko
  • 3 × vejce „M“
  • 130 g špaldová mouka
  • 1 × lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 0,5 × lžička citronová kůra
  • 2 × lžíce třtinový cukr
  • na opékání máslo
  • na ozdobu čerstvé borůvky
  • na ozdobu zakysaná smetana
  • na ozdobu čerstvá máta

POSTUP

1. Tvaroh, mléko a žloutky důkladně promícháme metličkou. 

2. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou a postupně přimícháme k tvarohové směsi.

3. Z bílků vyšleháme sníh. Jakmile začnou bělat, přidáme cukr a vyšleháme dotuha. Poté přidáme do těsta a opatrně zamícháme. 

4. V rozpálené pánvi necháme rozpustit máslo a lžící tvarujeme lívance. Opékáme do zezlátnutí z obou stran.

5. Lívance zabalíme do krabičky jako svačinu a doplníme čerstvými borůvkami. Můžeme také podávat jako dezert ozdobený zakysanou smetanou, borůvkami a snítkou máty.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 317 kcal, 13 g bílkovin, 35 g sacharidů, 14 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.