Toustové špízy se zeleninou a dvěma druhy pomazánek
Skutečně zdravá škola
Doba přípravy20 min.

Toustové špízy se zeleninou a dvěma druhy pomazánek

Zdravé jídlo může být nejenom chutné, ale také hravé. Důkazem jsou tyto zeleninové špízy s toustovým chlebem a rovnou dvěma druhy pomazánek. Kromě pažitkové pomazánky si pochutnáte i na mrkvové. A jestli budete chtít, můžete celou tuhle dobrotu připravit se svým oblíbeným hummusem ve veganské variantě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pažitková pomazánka:

  • 100 g čerstvý smetanový sýr
  • 1 × lžička plnotučná hořčice
  • 1 × stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 × hrst pažitka

Mrkvová pomazánka:

  • 100 g čerstvý smetanový sýr
  • 1 × mrkev
  • sůl
  • pepř
  • citron (šťáva)

Svačinové špízy:

  • 1 × paprika (mix barev)
  • 24 × cherry rajče
  • 1 × salátová okurka
  • 1 × salátové srdíčko (mladý římský salát)
  • 12 × plátek celozrnný toustový chléb

POSTUP

Pažitková pomazánka:

Čerstvý smetanový sýr, lžičku hořčice, utřený či nastrouhaný česnek, sůl, pepř a najemno nasekanou pažitku důkladně promícháme.

Tip: Dle věku dítěte upravte množství česneku v pomazánce.

Mrkvová pomazánka:

Čerstvý smetanový sýr, středně velkou najemno nastrouhanou mrkev, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti důkladně promícháme.

Svačinové špízy:

Papriky, rajčata, okurky, salát a mrkev očistíme a nakrájíme (kromě rajčat) na menší kousky.

Pomazánky namažeme na celozrnný toustový chléb, přikryjeme druhým plátkem chleba a nakrájíme na menší kostičky (1 toust na 9 kostiček). Na špejli napichujeme různé druhy zeleniny a prokládáme kousky namazaného toustu.

Veganská varianta:

Místo pažitkové a mrkvové pomazánky můžete pro změnu použít některý z ochucených cizrnových hummusů.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 376 kcal, 11 g bílkovin, 41 g sacharidů, 17 g tuků.

Recept připravila Andrea Hrušková ve spolupráci se Skutečně zdravou školou, se kterou společnost Lidl dlouhodobě spolupracuje na projektu Jedlých školních zahrad. Více o projektu, který si klade za cíl pěstovat zdravé stravovací návyky u dětí, můžete najít na našich webových stránkách zde.

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.