Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Těstovinový salát s kuřecím v sušené šunce

 Italská kuchyně je známá tím, že je snadná na přípravu, ale zároveň výjimečně chutná. To dokazuje i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil italský těstovinový salát s kuřecím masem. Naučíte se namíchat salát z těstovin a samých chutných surovin – cherry rajčat, papriky, oliv, italského salámu a sýrů, ale zejména zjistíte, jak správně připravit kuřecí stehna. Ta jsou nádherně šťavnatá, a tak po obalení v parmské šunce a několika minut v pánvi dodají salátu opravdu skvělou chuť.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 50 g prosciutto crudo Italiamo
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • 180 g těstoviny maccheroni Italiamo
  • 150 g cherry rajčata
  • 60 g červená paprika
  • 40 g černé olivy Italiamo
  • 50 g salám Milano Italiamo
  • 50 g sýr scamorza Italiamo
  • 50 g sýr mozzarella Italiamo
  • 20 g čerstvá rukola
  • 50 g nepražené solené pistácie Alesto
  • italský dresink

POSTUP

Kuřecí maso osolíme, opepříme, na každý kus položíme lístek bazalky a maso zabalíme do plátku sušené šunky. Jednotlivé balíčky zpevníme párátky.

V pánvi s rozehřátým olivovým olejem masové balíčky opečeme na mírném plameni dozlatova ze všech stran.

Těstoviny uvaříme dle návodu.

Scezené a mírně vychladlé je vložíme do mísy a promícháme s polovinami cherry rajčat, pokrájenými olivami, paprikou a proužky italského salámu a sýrů.

Dochutíme natrhanými listy bazalky, rukolou a italským dresinkem.

Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírujeme porci těstovinového salátu s opečeným masovým balíčkem, ze kterého jsme po opečení vyndali párátka. Nakonec posypeme pokrájenými pistáciemi.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce včetně dresinku): 1160 kcal, 52 g bílkovin, 80 g sacharidů, 69 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.