Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Italská kuchyně je známá tím, že je snadná na přípravu, ale zároveň výjimečně chutná. To dokazuje i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil italský těstovinový salát s kuřecím masem. Naučíte se namíchat salát z těstovin a samých chutných surovin – cherry rajčat, papriky, oliv, italského salámu a sýrů, ale zejména zjistíte, jak správně připravit kuřecí stehna. Ta jsou nádherně šťavnatá, a tak po obalení v parmské šunce a několika minut v pánvi dodají salátu opravdu skvělou chuť.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 931 kJ / 699 kcal
Bílkoviny
43,30 g
Tuky
41,90 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
39,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí maso osolíme, opepříme, na každý kus položíme lístek bazalky a maso zabalíme do plátku sušené šunky. Jednotlivé balíčky zpevníme párátky.
02.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem masové balíčky opečeme na mírném plameni dozlatova ze všech stran.
03.Těstoviny uvaříme dle návodu.
04.Scezené a mírně vychladlé je vložíme do mísy a promícháme s polovinami cherry rajčat, pokrájenými olivami, paprikou a proužky italského salámu a sýrů.
05.Dochutíme natrhanými listy bazalky, rukolou a italským dresinkem.
Jak připravit domácí italský dresink zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Servírujeme porci těstovinového salátu s opečeným masovým balíčkem, ze kterého jsme po opečení vyndali párátka. Nakonec posypeme pokrájenými pistáciemi.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT