Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Svatomartinský koláč

Na svatého Martina se sluší připravit pořádný moučník. Recept na svatomartinský koláč s tvarohem najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 60 g cukru krystal Castello
  • 1× balení vanilinového cukru Castello
  • 1 ks citron (kůra)
  • 130 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 30 g čerstvého droždí
  • 2× vejce "M" (žloutky)
  • 150 g másla Pilos
  • polohrubá mouka Castello na vysypání

Náplně

  • 1× balení tvarohu Pilos (obsah tuku 8,8 %)
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 1× vejce "M" (žloutek)
  • 1 ks citron (kůra)
  • 1× balení vanilkového pudinku Belbake

Tvarohová

  • 200 g švestkových povidel Sympathica
  • 0,5 lžička mleté skořice Mikado
  • 50 g perníčku v cukrové poleve Opey
  • 0,5× balení vanilkového pudinku Belbake

Povidlová

  • pečicí forma s vyšším okrajem (průměr 28 cm)
  • cukrářský sáček
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto

V míse smícháme mouku s oběma cukry a nastrouhanou citronovou kůrou. Do smetany nadrobíme droždí, promícháme a přidáme do sypké směsi. Přimícháme žloutky a vzniklé těsto ušleháme v robotu. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo. Těsto ještě zpracujeme na vále a za občasného promíchání necháme na teplém místě v míse vykynout.

Tvarohová náplň

V misce smícháme tvaroh s cukrem, žloutkem, citronovou kůrou a pudinkem.

Povidlová náplň

Povidla smícháme se skořicí a najemno nadrobenými perníčky. Nakonec přisypeme pudink a dobře promíchanou náplň přendáme do cukrářského sáčku.

Koláč

Těsto vyválíme do tvaru o trochu většího, než je forma. Do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy těsto vložíme a vytvoříme okraje. Nalijeme tvarohovou náplň, na ni nanášíme pomocí cukrářského sáčku povidlovou náplň a tvoříme ozdobné tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU