Nadýchané špenátové špecle rozzáří každý talíř. Jsou jemné, chutné a skvěle ladí s omáčkami i pečenými masy. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.
Nadýchané špenátové špecle rozzáří každý talíř. Jsou jemné, chutné a skvěle ladí s omáčkami i pečenými masy. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.
Tip: Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.
Skrz sítko na špecle propasírujeme těsto do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme 2–3 minuty. Hotové špecle vyndáme síťovanou naběračkou do misky, případně rovnou do pánve s přílohou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 338 kcal, 13 g bílkovin, 57 g sacharidů, 6 g tuků.