Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Špenátové špecle

Nadýchané špenátové špecle rozzáří každý talíř. Jsou jemné, chutné a skvěle ladí s omáčkami i pečenými masy. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g hrubá mouka
  • sůl
  • 100 g špenátový protlak
  • 3 × vejce M

POSTUP

Hrubou mouku, špetku soli, rozmražený špenátový protlak a vejce smícháme v těsto, které necháme alespoň 5 minut odležet.

Tip: Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka.

Skrz sítko na špecle propasírujeme těsto do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme 2–3 minuty. Hotové špecle vyndáme síťovanou naběračkou do misky, případně rovnou do pánve s přílohou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 338 kcal, 13 g bílkovin, 57 g sacharidů, 6 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.