Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce s vodou vložíme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel), přidáme nové koření, pepř, 3 bobkové listy, na poloviny překrojenou cibuli a asi 10 minut povaříme. Mezitím z kuřete oddělíme křídla, stehna a trup rozřízneme na poloviny. Paličky dokola nakrojíme a takto rozporcované kuře vložíme do vývaru. Maso by mělo být ve vývaru ponořené. Vaříme 30 – 45 minut doměkka, poté přendáme z vývaru do misky.
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme 2 najemno nakrájené cibule dosklovata. Přidáme na malé kousky nakrájenou polovinu červené papriky. Přidáme zbylé bobkové listy, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Omáčku zahustíme hladkou moukou smíchanou se smetanou (připravíme v míse pomocí metličky) a za stálého míchání povaříme ještě asi 15 – 20 minut. Vyndáme bobkový list, omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme a pomocí sběračky propasírujeme přes sítko do jiného hrnce.
Uvařené části kuřete zbavíme kůže, prsa zbytku kostí a vložíme do teplé omáčky. V pánvi s trochou rozehřátého oleje orestujeme polovinu červené a žluté papriky nakrájené na větší kousky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme lahůdkovou cibulku.
Do hlubokého talíře vložíme jedno stehno a prso, přelijeme omáčkou a navrch položíme asi 2 osmahnuté lahůdkové cibulky a několik kousků papriky.