Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Špagety s čočkovou boloňskou omáčkou

Originální boloňská omáčka je jen jedna, ale existuje spousta zajímavých alternativ, které stojí za to ochutnat! Jednou takovou je i omáčka na boloňský způsob s červenou čočkou, kterou uvařil šéfkuchař Roman Paulus. Základem je samozřejmě restovaná kořenová zelenina, jen maso nahrazuje právě červená čočka, která má navíc tu výhodu, že se nemusí dopředu namáčet. Připravíte tak jednoduše skvělý vegetariánský (a pokud nepřidáte na závěr sýr, tak i veganský) recept plný chutí a vůní italských bylinek.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g špagety Italiamo
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 50 g petržel
  • 2 × bobkový list Kania
  • 150 g cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 400 g oupaná krájená rajčata s bazalkou Italiamo
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g červená čočka Campo Largo
  • 1 × lžička sušené oregano
  • 1 × lžička sušený tymián
  • čerstvá bazalka
  • Parmezán italiamo

POSTUP

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. V průběhu vaření občas promícháme. 

V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme mrkev, celer a petržel nakrájené na kostičky. Přidáme bobkový list a po chvíli i cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek najemno a necháme dobře orestovat. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a můžeme přidat i chilli. Do základu přidáme červenou čočku a také trochu vody, ve které se vaří těstoviny, a necháme mírným varem podusit. 

Uvařené těstoviny vyndáváme z vody přímo do pánve s omáčkou, můžeme přidat ještě trochu vody a smícháme. Přidáme sušené oregano a tymián, lístky čerstvé bazalky a necháme těstoviny ještě chvilku dovařit v omáčce. 

Podáváme s nastrouhaným parmazánem, snítkou čerstvé bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 617 kcal, 32 g bílkovin, 111 g sacharidů, 6 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.