Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Snadná mandlová srdíčka

Jednoduchá cukroví jsou často ta nejlepší. Důkazem toho jsou i mandlová srdíčka podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se připravit těsto z mouky, mandlí, cukru a čerstvých i vařených žloutků, které pak už stačí jen vypíchnout, potřít žloutkem a ozdobit polovinou blanšírované mandličky. Čas ušetříte i díky tomu, že se toto cukroví nemusí nijak slepovat nebo plnit krémem – chutná skvěle jednoduše tak, jak je.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Blanšírované (loupané) mandle nameleme najemno. Najemno rozdrobíme i vařené žloutky.

Tip: Na tento recept nepoužívejte klasickou mandlovou mouku. Je příliš suchá a těsto by nemělo správnou konzistenci. Lepší je mandle blanšírovat, oloupat a namlít čerstvé. 

Z mouky, mletých mandlí, cukru, másla, poloviny syrových žloutků a všech vařených žloutků v robotu připravíme hladké těsto.

Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.

Studené těsto necháme krátce změknout a mezi dvěma listy pomoučněného pečicího papíru vyválíme v plát tenký asi 2–3 mm. Z plátu vypichujeme srdíčka či jiné tvary.

Tip: Pokud je těsto moc měkké, tak namísto přenášení srdíček na plech odstraňte těsto okolo srdíček a papír i s vykrájenými kousky přendejte na plech.

Srdíčka na plechu potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, ozdobíme půlkou blanšírované mandle a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch asi 10 minut dozlatova.

Tip: Jak připravit domácí blanšírované mandle se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Srdíčka skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU