Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Snadná a rychlá salsa Chimichurri

Pod poněkud legračním názvem chimichurri se skrývá skvělá omáčka či dip populární zejména v Jižní Americe. Používá se zejména k dochucování grilovaného hovězího masa, ale skvěle se hodí například i do tortill nebo k pečeným rybám. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, díky kterému si připravíte chimichurri od základů doma. Stačí vám několik základních surovin, mezi nimiž nechybí zejména petržel, pálivá paprička nebo česnek a červený vinný ocet.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
17

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 40 g listová petržel
  • 1 × malá chilli paprička
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce sušené oregano
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 70 ml červený vinný ocet
  • 200 ml extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Najemno nakrájenou petržel, nadrobno nasekané chilli a česnek, sušené oregano, citronovou šťávu, ocet, olivový olej, sůl a pepř důkladně promícháme.

Nandáme do sklenice a necháme odležet minimálně 3 hodiny, aby se chuť plně rozvinula.

Salsa se podává v zemích Jižní Ameriky ke grilovanému, hlavně hovězímu masu.

Tip: Z dávky připravíte přibližně 350 ml salsy, tedy odhadem 17 porcí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 99 kcal, 0 g bílkovin, 1 g sacharidů, 11 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.