Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k italskému moři.
Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k italskému moři.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Brambor uvaříme ve slupce, až se skoro rozpadá. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Do mísy vložíme hladkou mouku a plátky brambor, vlijeme ledovou vodu a rozmixujeme. Vzniklé těstíčko musí mít konzistenci těsta na palačinky.
3. Očištěné a na poloviny nakrájené kalamáry a šalvěj dobře osušíme, obalíme v mouce, v těstíčku a poté znovu v mouce. Smažíme v pánvi s olejem rozehřátým na 180 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Necháme okapat na papírové utěrce.
4. Stejně postupujeme se šalvějovými lístky.
5. Podáváme s majonézou a citronem.