Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Valentýn a čokoláda patří k sobě – dopřejte si skutečný čokoládový zážitek. Šlehaná ganache z mléčné čokolády s pralinkami přináší jemnost, krémovost a dokonale vyváženou sladkost. Každá porce je poctou kvalitní čokoládě, která hraje hlavní roli. Minimum ingrediencí, maximální chuť – stačí lžička a zamilujete se znovu. Pokud hledáte valentýnský dezert, který potěší každého čokoholika, právě jste ho našli!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 286 kJ / 547 kcal
Bílkoviny
5,50 g
Tuky
39,70 g
Vláknina
1,40 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
39,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu přivedeme skoro do varu, přelijeme přes nasekanou čokoládu, přidáme likér a mícháme do rozpuštění, nejprve stěrkou, po chvíli metličkou. Vzniklou ganache necháme přes odpočinout v lednici.
Ganache lze připravit ze všech 3 druhů čokolády – hořké, mléčné i bílé, vždy je však potřeba upravit množství ostatních surovin.
02.Druhý den ganache vyšleháme šlehačem, měla by mít hustotu krém. Pomocí karty přendáme krém do sáčku s ozdobnou špičkou a do skleničky naneseme trochu krému. Přidáme nalámané sušenky a poté opět krém. Ozdobíme ovocem, pralinkami a snítkou máty.
Čokolády Fin Carré a J.D.Gross nesou certifikát Fairtrade. Přečtěte si, co to znamená.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT