Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Šlehaná ganache z mléčné čokolády s pralinkami

Valentýn a čokoláda patří k sobě – dopřejte si skutečný čokoládový zážitek. Šlehaná ganache z mléčné čokolády s pralinkami přináší jemnost, krémovost a dokonale vyváženou sladkost. Každá porce je poctou kvalitní čokoládě, která hraje hlavní roli. Minimum ingrediencí, maximální chuť – stačí lžička a zamilujete se znovu. Pokud hledáte valentýnský dezert, který potěší každého čokoholika, právě jste ho našli!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 175 g mléčná čokoláda
  • 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × lžíce pomerančový likér
  • 28 g máslové sušenky (asi 4 ks)
  • na ozdobu drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
  • 4 × pralinky Amidala
  • čerstvá máta
  • šlehač
  • metlička
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • skleničky na servírování

POSTUP

Smetanu přivedeme skoro do varu, přelijeme přes nasekanou čokoládu, přidáme likér a mícháme do rozpuštění, nejprve stěrkou, po chvíli metličkou. Vzniklou ganache necháme přes odpočinout v lednici.

Tip: Ganache lze připravit ze všech 3 druhů čokolády – hořké, mléčné i bílé, vždy je však potřeba upravit množství ostatních surovin.

Druhý den ganache vyšleháme šlehačem, měla by mít hustotu krém. Pomocí karty přendáme krém do sáčku s ozdobnou špičkou a do skleničky naneseme trochu krému. Přidáme nalámané sušenky a poté opět krém. Ozdobíme ovocem, pralinkami a snítkou máty.

Tip: Čokolády Fin Carré a J.D.Gross nesou certifikát Fairtrade. Přečtěte si, co to znamená.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1103 kcal, 12 g bílkovin, 76 g sacharidů, 82 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.