Kuchyně
Americká
Počet porcí
16 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Víte, co je to čokoládová ganache? Jedná se o rozpuštěnou čokoládu zjemněnou smetanou, která se používá zejména při zdobení dortů. Šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu ale nahradil smetanu banánem, a tak má jeho ganache netradiční příchuť! Až si ji také připravíte, můžete rovnou vyzkoušet i snadný nepečený dort, na který kromě banánové ganache potřebujete už jenom jednoduchý sušenkový korpus, který se připravuje například i na cheesecake.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 022 kJ / 244 kcal
Bílkoviny
2,60 g
Tuky
11,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
0,13 g
Sacharidy
33,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Předem si dle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme korpus na cheesecake a necháme ho 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Jak připravit snadný korpus na cheesecake ze 4 surovin zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Čokoládu nad vodní lázní rozpustíme a společně s oloupanými a na kousky nakrájenými banány rozmixujeme dohladka. Vzniklou hmotu nalijeme na korpus a necháme v lednici znovu alespoň 2 hodiny (ideálně do druhého dne) ztuhnout.
03.Před servírováním necháme dort při pokojové teplotě krátce povolit a každou porci ozdobíme lesním ovocem a ořechy.
Při servírování namáčejte nůž do teplé vody a pravidelně jej otírejte. Díky tomu se bude dort lépe krájet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT