Banánová ganache a jednoduchý nepečený dort

play Přehrát video recept
Banánová ganache a jednoduchý nepečený dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Víte, co je to čokoládová ganache? Jedná se o rozpuštěnou čokoládu zjemněnou smetanou, která se používá zejména při zdobení dortů. Šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu ale nahradil smetanu banánem, a tak má jeho ganache netradiční příchuť! Až si ji také připravíte, můžete rovnou vyzkoušet i snadný nepečený dort, na který kromě banánové ganache potřebujete už jenom jednoduchý sušenkový korpus, který se připravuje například i na cheesecake.

Tagy

Dorty

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g hořká čokoláda na vaření (52 %)
  • 6 × banán
  • 1 × korpus na cheesecake
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu maliny
  • na ozdobu pekanové ořechy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 022 kJ / 244 kcal

Bílkoviny

2,60 g

Tuky

11,10 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

0,13 g

Sacharidy

33,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Předem si dle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme korpus na cheesecake a necháme ho 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Jak připravit snadný korpus na cheesecake ze 4 surovin zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Čokoládu nad vodní lázní rozpustíme a společně s oloupanými a na kousky nakrájenými banány rozmixujeme dohladka. Vzniklou hmotu nalijeme na korpus a necháme v lednici znovu alespoň 2 hodiny (ideálně do druhého dne) ztuhnout.

03.Před servírováním necháme dort při pokojové teplotě krátce povolit a každou porci ozdobíme lesním ovocem a ořechy.

Při servírování namáčejte nůž do teplé vody a pravidelně jej otírejte. Díky tomu se bude dort lépe krájet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo