Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sekaná ve slanině s lečem

Poctivá domácí sekaná zabalená ve slanině podávaná se sytým vegetariánským zeleninovým lečem. Milovníci klasické české kuchyně zajásají, jakmile tuto oblíbenou pochoutku na stole zahlédnou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sekaná

  • 800 g vepřového mletého maso 100% Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sekané listové petržele
  • 1 × cibule
  • pálivá mletá paprika Kania
  • 2 × bio vejce “M”
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × housky
  • 250 ml plnotučného mléka Pilos
  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Kania
  • 200 g delikatesní slaniny Dulano

Lečo

  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × červené cibule
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 2 × bílé papriky
  • 10 × cherry rajčat
  • 200 g bio krájených rajčat Freshona
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 4 × bio vejce “M”
  • 400 g malých brambor

POSTUP

Sekaná:

Pečivo (nejlépe z předešlého dne) namočíme do mléka a necháme nasáknout.

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petržel a cibuli, mletou papriku, vejce, prolisovaný česnek, vyždímané pečivo, hořčici a dobře promícháme.

Mokrýma rukama vytvarujeme dvě šišky, které ozdobně zabalíme do slaniny a vložíme do pekáče s trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40-45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

Lečo:

Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na plátky a cherry rajčata na čtvrtky.

Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme papriky, osolíme, opepříme, zarestujeme a přidáme cherry a sekaná rajčata. Dusíme na mírném plameni do měkka a ke konci dokončíme rozšlehanými vejci a sekanou listovou petrželí. Vejce by neměla být úplně sražená, ale spíše krémová.

Podávání:

Malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, rozpůlíme a smažíme dozlatova na rozpáleném rostlinném oleji.

Podáváme v hlubokém talíři, kam servírujeme lečo s plátky sekané a opečenými bramborami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.