Grilované kuře je jednou ze stálic grilovací sezóny. Roman Paulus z něj ale připravil luxusní salát s bramborami a majonézou, po kterém se jenom zapráší.
Grilované kuře je jednou ze stálic grilovací sezóny. Roman Paulus z něj ale připravil luxusní salát s bramborami a majonézou, po kterém se jenom zapráší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí stehna okořeníme grilovacím kořením, přilijeme trochu oleje a koření do masa lehce vmasírujeme. Kuře ogrilujeme, nejprve necháme zprudka zatáhnout a poté dopečeme v chladnější zóně asi 40 minut na 180 °C.
Tip: Před dokončením můžete maso ještě lehce zaudit.
Hotové kuře necháme trochu vychladnout, maso obereme a natrháme.
Tip: Kůže se do salátu nepřidává, můžete ji použít do vývaru nebo ještě opéct na grilu dokřupava a sníst jako chipsy.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme.
Ke kuřeti přidáme uvařené brambory, uvařená vejce nastrouhaná nahrubo, nastrouhané okurčičky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, majonézu a dijonskou hořčici a promícháme. Nakonec přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na tenká kolečka a ještě jednou promícháme.
Tip: Do salátu můžete přidat i třeba fazole edamame.
Podáváme s listovým salátem a čerstvou olivovou tyčinkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1254 kcal, 68 g bílkovin, 52 g sacharidů, 84 g tuků.