Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Grilované kuře je jednou ze stálic grilovací sezóny. Roman Paulus z něj ale připravil luxusní salát s bramborami a majonézou, po kterém se jenom zapráší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 565 kJ / 1 091 kcal
Bílkoviny
57,20 g
Tuky
85,20 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
25,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí stehna okořeníme grilovacím kořením, přilijeme trochu oleje a koření do masa lehce vmasírujeme. Kuře ogrilujeme, nejprve necháme zprudka zatáhnout a poté dopečeme v chladnější zóně asi 40 minut na 180 °C.
Před dokončením můžete maso ještě lehce zaudit.
02.Hotové kuře necháme trochu vychladnout, maso obereme a natrháme.
Kůže se do salátu nepřidává, můžete ji použít do vývaru nebo ještě opéct na grilu dokřupava a sníst jako chipsy.
03.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
04.Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme.
05.Ke kuřeti přidáme uvařené brambory, uvařená vejce nastrouhaná nahrubo, nastrouhané okurčičky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, majonézu a dijonskou hořčici a promícháme. Nakonec přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na tenká kolečka a ještě jednou promícháme.
Do salátu můžete přidat i třeba fazole edamame.
06.Podáváme s listovým salátem a čerstvou olivovou tyčinkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT