 
  Kuchyně
Italská, Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Středomořská kuchyně se k létu hodí nejméně stejně dobře jako grilování. Tak proč to nezkombinovat? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na jednoduché grilované špízy ve středomořském stylu. Pochutnáte si na nich s kuřecími stehny, která se na grilování výborně hodí díky své šťavnatosti. Navíc vás Roman Paulus naučí namíchat skvělou marinádu na kuřecí s tymiánem, rozmarýnem a citronovou kůrou. Jako přílohu si můžete připravit jednoduchý salát z cukety, mrkve a rukoly, nebo můžete špízy podávat jen tak s pečivem a grilovanou zeleninou.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 547 kJ / 609 kcal
Bílkoviny
38,70 g
Tuky
43,40 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
15,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Z bio citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Tymián, rozmarýn, citronovou kůru, nadrcený česnek, sůl a pepř nadrtíme v hmoždíři. Poté přilijeme olej a dobře promícháme. Marinádu promícháme s masem.
02.Na špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky, očištěnou cuketu, papriku a červenou cibuli, dokud nezpracujeme všechno maso.
 Pokud napichujete špízy na dřevěné špejle, předem je namočte na 30 minut do studené vody. Dřevo pak bude mít menší tendenci na grilu hořet.
03.Grilujeme na žhavé části grilu a po chvilce přendáme do chladnější zóny, přiklopíme víkem a maso důkladně propečeme (asi 20 minut).
04.Mezitím v míse promícháme rukolu, tenké plátky mrkve, ředkvičky a cukety, nakrájená sušená rajčata, šťávu z jednoho citronu, sůl, pepř a zamícháme. Jako poslední posypeme pikantními slunečnicovými semínky.
05.1 citron rozpůlíme a zprudka ogrilujeme. Špízy i salát zastříkneme krémovým balzamikovým octem.
06.Hotové špízy lehce opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželí a podáváme s rozpečeným citronem a salátem se semínky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT