Středomořské špízy s kuřecím masem a zeleninou

play Přehrát video recept
Středomořské špízy s kuřecím masem a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Středomořská kuchyně se k létu hodí nejméně stejně dobře jako grilování. Tak proč to nezkombinovat? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na jednoduché grilované špízy ve středomořském stylu. Pochutnáte si na nich s kuřecími stehny, která se na grilování výborně hodí díky své šťavnatosti. Navíc vás Roman Paulus naučí namíchat skvělou marinádu na kuřecí s tymiánem, rozmarýnem a citronovou kůrou. Jako přílohu si můžete připravit jednoduchý salát z cukety, mrkve a rukoly, nebo můžete špízy podávat jen tak s pečivem a grilovanou zeleninou.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Špízy:

  • 800 g kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • 70 g cuketa
  • 60 g žlutá paprika
  • 70 g červená cibule

Marináda:

  • 2 × lžíce čerstvý tymián
  • 2 × lžíce čerstvý rozmarýn
  • 1 × bio citron
  • 3 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna

Příloha:

  • 30 g rukola
  • 30 g mrkev
  • 40 g cuketa
  • 35 g sušená rajčata Italiamo
  • 50 g ředkvičky
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 10 g slunečnicová semínka s chilli Alesto
  • 1 × citron
  • 2 × lžíce balsamico crema Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 547 kJ / 609 kcal

Bílkoviny

38,70 g

Tuky

43,40 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

15,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Z bio citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Tymián, rozmarýn, citronovou kůru, nadrcený česnek, sůl a pepř nadrtíme v hmoždíři. Poté přilijeme olej a dobře promícháme. Marinádu promícháme s masem.

02.Na špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky, očištěnou cuketu, papriku a červenou cibuli, dokud nezpracujeme všechno maso. 

Pokud napichujete špízy na dřevěné špejle, předem je namočte na 30 minut do studené vody. Dřevo pak bude mít menší tendenci na grilu hořet.

03.Grilujeme na žhavé části grilu a po chvilce přendáme do chladnější zóny, přiklopíme víkem a maso důkladně propečeme (asi 20 minut).

04.Mezitím v míse promícháme rukolu, tenké plátky mrkve, ředkvičky a cukety, nakrájená sušená rajčata, šťávu z jednoho citronu, sůl, pepř a zamícháme. Jako poslední posypeme pikantními slunečnicovými semínky.

05.1 citron rozpůlíme a zprudka ogrilujeme. Špízy i salát zastříkneme krémovým balzamikovým octem.

06.Hotové špízy lehce opepříme, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželí a podáváme s rozpečeným citronem a salátem se semínky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo