Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Rychlý slaný koláč z listového těsta

Dali byste si koláč, ale nemáte zrovna chuť na sladké? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborný koláč, který ocení zejména masožrouti. Slaný koláč se připravuje z listového těsta a hromady výborných surovin – francouzského plísňového sýru brie, restované červené cibule, pórku a samozřejmě také z pořádné hromady opečené slaniny. Ve videu zjistíte i jak správně vytvarovat okraje koláče, aby držel pěkně pohromadě – pak ho stačí už jen dát do trouby. Nejtěžší na tom celém je vydržet, než zvládne dostatečně vychladnout.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × listové těsto
  • 250 g sýr brie
  • 40 g máslo
  • 100 g červená cibule
  • 100 g pórek
  • 150 g slanina
  • 1 × vejce „S“

POSTUP

V pánvi s trochou másla orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Hotovou dáme stranou a na stejné pánvi postupně orestujeme proužky cibule s trochou másla a následně i kolečka pórku se zbylým máslem.

Těsto i s pečicím papírem rozložíme na plech a do středu položíme plátky sýra. Na něj navrstvíme orestovanou cibuli, pórek a slaninu. Kraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dvakrát přeložíme směrem dovnitř. Založené okraje potřeme znovu vejcem a celý koláč pečeme troubě v rozehřáté na 200 °C 20–25 minut.

Před porcováním koláč necháme lehce vychladnout. 

Tip: Koláč je výborný i studený. Poslouží tak jako perfektní svačina do školy či oběd do krabičky do práce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 376 kcal, 11 g bílkovin, 15 g sacharidů, 30 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.