Dali byste si koláč, ale nemáte zrovna chuť na sladké? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborný koláč z listového těsta, sýru brie, cibule a pórku, který ocení zejména masožrouti.
Dali byste si koláč, ale nemáte zrovna chuť na sladké? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborný koláč z listového těsta, sýru brie, cibule a pórku, který ocení zejména masožrouti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi s trochou másla orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Hotovou dáme stranou a na stejné pánvi postupně orestujeme proužky cibule s trochou másla a následně i kolečka pórku se zbylým máslem.
Těsto i s pečicím papírem rozložíme na plech a do středu položíme plátky sýra.
Tip: Vyzkoušejte také listové těsto s máslem.
Na něj navrstvíme orestovanou cibuli, pórek a slaninu. Kraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dvakrát přeložíme směrem dovnitř. Založené okraje potřeme znovu vejcem a celý koláč pečeme troubě v rozehřáté na 200 °C 20–25 minut.
Před porcováním koláč necháme lehce vychladnout.
Tip: Koláč je výborný i studený. Poslouží tak jako perfektní svačina do školy či oběd do krabičky do práce.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 376 kcal, 11 g bílkovin, 15 g sacharidů, 30 g tuků.