Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Rumové šišky

Nepečené cukroví se tradičně připravuje jen několik dní před Štědrým dnem, protože nepotřebuje mnoho času na odležení. Stejně jsou na tom i rumové šišky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Těsto můžete připravit jak z piškotů, tak z nalámaných kousků ostatního cukroví, a tak se tyto šišky skvěle hodí ke zpracování zbytků z pečení. Z protáhlých kuliček pak dotvoříte šišky jednoduchým přidáním mandlových plátků. Milovníci čokolády mohou šišky ještě přelít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g piškoty
  • 50 g datle medjoul
  • 1 × lžíce švestková povidla
  • 50 g bílá čokoláda
  • 100 ml tuzemák
  • 50 g mandle (plátky)
  • mixér
  • mřížka
  • pečicí papír

POSTUP

Piškoty a datle rozmixujeme najemno a smícháme s povidly, rozpuštěnou bílou čokoládou a tuzemákem. Dobře zamícháme a necháme pár minut odležet. 

Tip: Místo tuzemáku můžete použít klasický rum.

Z těsta tvoříme nejdříve kuličku a poté tvar podobný zvonečku, do kterého postupně zapichujeme větší plátky mandlí tak, aby připomínal šišku. Hotové cukroví necháme v lednici vychladit. 

Tip: Šišky můžete ještě potáhnout čokoládovou polevou a před zatuhnutím posypat nastrouhaným kokosem.

Připravujeme 2-3 dny předem, toto cukroví nepotřebuje dlouho odležet. Z uvedeného množství připravíme 16 šišek.

Orientační nutriční hodnoty (4 šišky): 336 kcal, 7 g bílkovin, 37 g sacharidů, 12 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.