Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy

play Přehrát video recept
Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Gorgonzola, hrušky, ořechy – tato kombinace nikdy nezklame. Marcel Ihnačák použil tyto tradiční suroviny a připravil rizoto bez masa. Ochutnejte!

Tagy

Vegetarián

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 120 g rýže Arborio Italiamo
  • 200 ml suché bílé víno
  • 1 l zeleninový vývar
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 100 g sýr gorgonzola Italiamo
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst ořechy mix Alesto
  • 1 × hruška
  • 50 g parmezán Milbona
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 630 kJ / 868 kcal

Bílkoviny

28,90 g

Tuky

43,00 g

Vláknina

7,50 g

Sůl

3,76 g

Sacharidy

78,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený řapíkatý a bílé části lahůdkové cibulky. Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem. Po odpaření alkoholu postupně přiléváme teplý zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 15–20 minut do změknutí rýže. 

02.Přidáme gorgonzolu a opět povaříme. Před koncem přidáme 2 lžíce másla, šťávu z ½ citronu a celerovou a petrželovou nať nasekanou nadrobno a stáhneme z ohně.

03.V pánvi orestujeme ořechy nasucho a poté nasekáme nahrubo.

04.Hrušku oloupeme, nakrájíme na malé kostky a pokapeme šťávou z ½ citronu.

05.Rizoto s gorgonzolou podáváme s hruškou a ořechy. Posypeme strouhaným parmezánem, dozdobíme celerovou natí a pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo