Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy

Gorgonzola, hrušky, ořechy – tato kombinace nikdy nezklame. Marcel Ihnačák použil tyto tradiční suroviny a připravil rizoto bez masa. Ochutnejte!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 120 g rýže Arborio Italiamo
  • 200 ml suché bílé víno
  • 1 l zeleninový vývar
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 100 g sýr gorgonzola Italiamo
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst ořechy mix Alesto
  • 1 × hruška
  • 50 g parmezán Milbona
  • listová petržel

POSTUP

1. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený řapíkatý a bílé části lahůdkové cibulky. Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem. Po odpaření alkoholu postupně přiléváme teplý zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 15–20 minut do změknutí rýže. 

2. Přidáme gorgonzolu a opět povaříme. Před koncem přidáme 2 lžíce másla, šťávu z ½ citronu a celerovou a petrželovou nať nasekanou nadrobno a stáhneme z ohně.

3. V pánvi orestujeme ořechy nasucho a poté nasekáme nahrubo.

4. Hrušku oloupeme, nakrájíme na malé kostky a pokapeme šťávou z ½ citronu.

5. Rizoto s gorgonzolou podáváme s hruškou a ořechy. Posypeme strouhaným parmezánem, dozdobíme celerovou natí a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.