Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Gorgonzola, hrušky, ořechy – tato kombinace nikdy nezklame. Marcel Ihnačák použil tyto tradiční suroviny a připravil rizoto bez masa. Ochutnejte!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 630 kJ / 868 kcal
Bílkoviny
28,90 g
Tuky
43,00 g
Vláknina
7,50 g
Sůl
3,76 g
Sacharidy
78,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený řapíkatý a bílé části lahůdkové cibulky. Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem. Po odpaření alkoholu postupně přiléváme teplý zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 15–20 minut do změknutí rýže.
02.Přidáme gorgonzolu a opět povaříme. Před koncem přidáme 2 lžíce másla, šťávu z ½ citronu a celerovou a petrželovou nať nasekanou nadrobno a stáhneme z ohně.
03.V pánvi orestujeme ořechy nasucho a poté nasekáme nahrubo.
04.Hrušku oloupeme, nakrájíme na malé kostky a pokapeme šťávou z ½ citronu.
05.Rizoto s gorgonzolou podáváme s hruškou a ořechy. Posypeme strouhaným parmezánem, dozdobíme celerovou natí a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT