Gorgonzola, hrušky, ořechy – tato kombinace nikdy nezklame. Marcel Ihnačák použil tyto tradiční suroviny a připravil rizoto bez masa. Ochutnejte!
Gorgonzola, hrušky, ořechy – tato kombinace nikdy nezklame. Marcel Ihnačák použil tyto tradiční suroviny a připravil rizoto bez masa. Ochutnejte!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený řapíkatý a bílé části lahůdkové cibulky. Přidáme rýži a podlijeme bílým vínem. Po odpaření alkoholu postupně přiléváme teplý zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 15–20 minut do změknutí rýže.
2. Přidáme gorgonzolu a opět povaříme. Před koncem přidáme 2 lžíce másla, šťávu z ½ citronu a celerovou a petrželovou nať nasekanou nadrobno a stáhneme z ohně.
3. V pánvi orestujeme ořechy nasucho a poté nasekáme nahrubo.
4. Hrušku oloupeme, nakrájíme na malé kostky a pokapeme šťávou z ½ citronu.
5. Rizoto s gorgonzolou podáváme s hruškou a ořechy. Posypeme strouhaným parmezánem, dozdobíme celerovou natí a pokapeme olivovým olejem.