Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Rizoto z červené řepy s gorgonzolou

Máte chuť na rizoto v nevšedním provedení? Přidejte k němu červenou řepu. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte nový recept Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 menší cibule
  • 200 g rýže Arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 50 ml suchého bílého vína Soave
  • 100 g vařené červené řepy
  • 600 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • 30 g másla Pilos
  • 2 hrušky
  • 1 káv. lžič. cukru krystal Castello
  • 100 g gorgonzoly Italiamo
  • rukola
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

POSTUP

Příprava

V rozehřáté pánvi s olivovým oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, krátce orestujeme, osolíme, podlijeme vínem, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile se vyvaří víno, po částech podléváme vývarem, rýže by měla být po celou dobu vaření lehce přelitá. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut al dente. Rizoto zjemníme máslem a vmícháme 50 g gorgonzoly.

V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, opečeme hrušky nakrájené na větší kusy, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, stáhneme plamen a necháme dojít.

Servírování

Rizoto podáváme v hlubším talíři se zkaramelizovanou hruškou, ozdobíme kousky gorgonzoly a lístky rukoly a opepříme.

Tip: Můžeme posypat ořechy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU