Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte chutný mletý řízek se strouhaným sýrem a čerstvým okurkovým salátem. Je to recept Romana Pauluse na klasický domácí oběd!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 227 kJ / 1 249 kcal
Bílkoviny
59,40 g
Tuky
72,30 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
86,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větší míse smícháme mleté maso, 1 vejce, nastrouhaný sýr, smetanu, špetku soli, pepře a v hmoždíři rozdrcený kmín a necháme v lednici odležet aspoň 2 až 3 hodiny, nejlépe přes noc. Z odleženého masa vytvarujeme řízky, které budou uprostřed malinko tenčí než na okrajích. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme pozvolna ve větším množství rozpáleného oleje smíchaným s přepuštěným máslem v poměru 1:1. Pomocí papírových ubrousků osušíme.
02.Oloupanou okurku nastrouháme nahrubo do mísy. Ochutíme octem, cukrem, solí a promícháme. Podle potřeby můžeme přilít i vodu. Necháme 15 až 20 minut odležet a ještě dochutíme.
03.Řízky podáváme s okurkovým salátem a bramborovým pyré.
04.Tip: Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit přepuštěné máslo a bramborové pyré.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT