Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřová krkovice je ideálním masem na tradiční řízky, protože je sama o sobě krásně šťavnatá. Ale může ještě šťavnatější! Stačí, když řízky připravíte tak, že je nejdříve klasicky obalíte v trojobalu, předsmažíte na oleji či na sádle a nakonec dopečete v troubě. Díky tomu nemusí být plátky masa tak tenké a zůstanou i po dopečené plné šťávy a chuti. Se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší si pochutnáte nejlépe.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 566 kJ / 1 095 kcal
Bílkoviny
51,80 g
Tuky
63,10 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
78,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu.
Maso lze dochutit i nasekanými bylinkami ze zahrádky.
02.Nejprve maso obalíme v hladké mouce, následně v rozkvrdlaných vejcích, a nakonec ve strouhance.
03.Řízky smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem asi 3 minuty z každé strany. Po usmažení je přendáme na mřížku a tu vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na program horkovzduch. Dopékáme 30 minut dozlatova.
Pod mřížku v troubě vložte pekáček, aby přebytečný tuk neodkapával do trouby.
04.Mezitím oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Následně je společně se lžící másla, smetanou a většinou nakrájené lahůdkové cibulky rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.
05.Vypečené řízky podáváme s čerstvě rozšťouchanými bramborami a ozdobené zbylou lahůdkovou cibulkou.
06.Podáváme s okurkovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT