Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu.
Tip: Maso lze dochutit i nasekanými bylinkami ze zahrádky.
Nejprve maso obalíme v hladké mouce, následně v rozkvrdlaných vejcích, a nakonec ve strouhance.
Řízky smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem asi 3 minuty z každé strany. Po usmažení je přendáme na mřížku a tu vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na program horkovzduch. Dopékáme 30 minut dozlatova.
Tip: Pod mřížku v troubě vložte pekáček, aby přebytečný tuk neodkapával do trouby.
Mezitím oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Následně je společně se lžící másla, smetanou a většinou nakrájené lahůdkové cibulky rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.
Vypečené řízky podáváme s čerstvě rozšťouchanými bramborami a ozdobené zbylou lahůdkovou cibulkou.
Podáváme s okurkovým salátem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1143 kcal, 48 g bílkovin, 105 g sacharidů, 59 g tuků.