Řízek z krkovice dopečený v troubě se šťouchanými brambory

play Přehrát video recept
Řízek z krkovice dopečený v troubě se šťouchanými brambory
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vepřová krkovice je ideálním masem na tradiční řízky, protože je sama o sobě krásně šťavnatá. Ale může ještě šťavnatější! Stačí, když řízky připravíte tak, že je nejdříve klasicky obalíte v trojobalu, předsmažíte na oleji či na sádle a nakonec dopečete v troubě. Díky tomu nemusí být plátky masa tak tenké a zůstanou i po dopečené plné šťávy a chuti. Se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší si pochutnáte nejlépe. 

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátek vepřová krkovice bez kosti
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g strouhanka Belbake
  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 600 g brambory
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 200 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 50 g lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 566 kJ / 1 095 kcal

Bílkoviny

51,80 g

Tuky

63,10 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

78,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu.

Maso lze dochutit i nasekanými bylinkami ze zahrádky.

02.Nejprve maso obalíme v hladké mouce, následně v rozkvrdlaných vejcích, a nakonec ve strouhance.

03.Řízky smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem asi 3 minuty z každé strany. Po usmažení je přendáme na mřížku a tu vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na program horkovzduch. Dopékáme 30 minut dozlatova.

Pod mřížku v troubě vložte pekáček, aby přebytečný tuk neodkapával do trouby.

04.Mezitím oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Následně je společně se lžící másla, smetanou a většinou nakrájené lahůdkové cibulky rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.

05.Vypečené řízky podáváme s čerstvě rozšťouchanými bramborami a ozdobené zbylou lahůdkovou cibulkou.

06.Podáváme s okurkovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo