Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Řízek z krkovice dopečený v troubě se šťouchanými brambory

Vepřová krkovice je ideálním masem na tradiční řízky, protože je sama o sobě krásně šťavnatá. Ale může ještě šťavnatější! Stačí, když řízky připravíte tak, že je nejdříve klasicky obalíte v trojobalu, předsmažíte na oleji či na sádle a nakonec dopečete v troubě. Díky tomu nemusí být plátky masa tak tenké a zůstanou i po dopečené plné šťávy a chuti. Se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší si pochutnáte nejlépe. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátek vepřová krkovice bez kosti
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g strouhanka Belbake
  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 600 g brambory
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 200 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 50 g lahůdková cibulka

POSTUP

Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu.

Tip: Maso lze dochutit i nasekanými bylinkami ze zahrádky.

Nejprve maso obalíme v hladké mouce, následně v rozkvrdlaných vejcích, a nakonec ve strouhance.

Řízky smažíme v pánvi s rozpáleným sádlem asi 3 minuty z každé strany. Po usmažení je přendáme na mřížku a tu vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na program horkovzduch. Dopékáme 30 minut dozlatova.

Tip: Pod mřížku v troubě vložte pekáček, aby přebytečný tuk neodkapával do trouby.

Mezitím oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Následně je společně se lžící másla, smetanou a většinou nakrájené lahůdkové cibulky rozšťoucháme na kaši. Dle chuti dosolíme.

Vypečené řízky podáváme s čerstvě rozšťouchanými bramborami a ozdobené zbylou lahůdkovou cibulkou.

Podáváme s okurkovým salátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1143 kcal, 48 g bílkovin, 105 g sacharidů, 59 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.