Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z jogurtu, nasekaného česneku, nasekaných bylinek a mleté papriky si připravíme marinádu. Maso ze všech stran opepříme, osolíme, obalíme v připravené marinádě a necháme odležet ideálně přes noc v lednici.
Marinované řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a drcených kukuřičných lupíncích a smažíme pozvolna na přepuštěném másle dozlatova. Hotové necháme okapat na papírových utěrkách.
Tip: Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Brambory uvaříme do měkka v lehce osolené vodě. Po uvaření rozšťoucháme, přidáme zakysanou smetanou, opepříme, osolíme a nakonec vmícháme nasekanou lahůdkovou cibulku (trochu cibulky si necháme na ozdobu).
Servírujeme zlatavé řízky s porcí šťouchaných sladkých brambor a s brokolicí uvařenou v osolené vodě s trochou olivového oleje. Posypeme zbylou lahůdkovou cibulkou.