Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Telecí játra jsou skvělá pochoutka – tedy když víte, jak je správně připravit. To vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je tentokrát podává restovaná s červenou řepou. Ve video receptu zjistíte, jak játra správně naporcovat, aby se při restování v pánvi nestáhla, i s čím je nejlépe podávat. V tomto případě to jsou topinky z čerstvého chleba a předvařená červená řepa orestovaná s medem a balsamikem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 065 kJ / 494 kcal
Bílkoviny
29,00 g
Tuky
26,60 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
38,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme proužky červené cibule. Po chvíli přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme a opékáme dále. Podle potřeby přiléváme olej. Následně přidáme med a přilijeme balsamico. Přidáme máslo a krátce povaříme.
02.V další pánvi s olejem opečeme dokřupava nakrájené krajíce chleba.
03.Plátky telecích jater nařežeme po okrajích a opékáme na oleji dozlatova asi 2 minuty. Opepříme, přidáme rozmarýn, máslo, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout.
04.Červenou řepu podáváme s telecími játry přelité výpekem doplněné opečeným chlebem a čerstvou rukolou ochucenou olejem, solí, pepřem a balsamicem. Posypeme hoblinami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT