Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Restovaná telecí játra s červenou řepou

Telecí játra jsou skvělá pochoutka – tedy když víte, jak je správně připravit. To vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je tentokrát podává restovaná s červenou řepou. Ve video receptu zjistíte, jak játra správně naporcovat, aby se při restování v pánvi nestáhla, i s čím je nejlépe podávat. V tomto případě to jsou topinky z čerstvého chleba a předvařená červená řepa orestovaná s medem a balsamikem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • červená cibule
  • 500 g vařená červená řepa
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × chléb
  • 400 g telecí játra
  • 1 × lžíce med
  • 1 × lžíce balsamico Italiamo
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g rukola
  • 1 × hrst hobliny parmezánu Milbona

POSTUP

V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme proužky červené cibule. Po chvíli přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme a opékáme dále. Podle potřeby přiléváme olej. Následně přidáme med a přilijeme balsamico. Přidáme máslo a krátce povaříme. 

V další pánvi s olejem opečeme dokřupava nakrájené krajíce chleba. 

Plátky telecích jater nařežeme po okrajích a opékáme na oleji dozlatova asi 2 minuty. Opepříme, přidáme rozmarýn, máslo, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. 

Červenou řepu podáváme s telecími játry přelité výpekem doplněné opečeným chlebem a čerstvou rukolou ochucenou olejem, solí, pepřem a balsamicem. Posypeme hoblinami parmezánu. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.