Restovaná telecí játra s červenou řepou

play Přehrát video recept
Restovaná telecí játra s červenou řepou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Telecí játra jsou skvělá pochoutka – tedy když víte, jak je správně připravit. To vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je tentokrát podává restovaná s červenou řepou. Ve video receptu zjistíte, jak játra správně naporcovat, aby se při restování v pánvi nestáhla, i s čím je nejlépe podávat. V tomto případě to jsou topinky z čerstvého chleba a předvařená červená řepa orestovaná s medem a balsamikem.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • červená cibule
  • 500 g vařená červená řepa
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × chléb
  • 400 g telecí játra
  • 1 × lžíce med
  • 1 × lžíce balsamico Italiamo
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g rukola
  • 1 × hrst hobliny parmezánu Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 065 kJ / 494 kcal

Bílkoviny

29,00 g

Tuky

26,60 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

38,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme proužky červené cibule. Po chvíli přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme a opékáme dále. Podle potřeby přiléváme olej. Následně přidáme med a přilijeme balsamico. Přidáme máslo a krátce povaříme. 

02.V další pánvi s olejem opečeme dokřupava nakrájené krajíce chleba. 

03.Plátky telecích jater nařežeme po okrajích a opékáme na oleji dozlatova asi 2 minuty. Opepříme, přidáme rozmarýn, máslo, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. 

04.Červenou řepu podáváme s telecími játry přelité výpekem doplněné opečeným chlebem a čerstvou rukolou ochucenou olejem, solí, pepřem a balsamicem. Posypeme hoblinami parmezánu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo