Grilovaná telecí játra
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Máte rádi telecí játra? Připravte si s námi skvělá játra na grilu a česnekem a tymiánem! Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, že letní grilování nebo párty můžete pojmout i originálně a svým přátelům připravit pokrm plný vitamínů B a železa. Výborný a snadný recept je rychle hotový a potěší každého milovníka játrových pochoutek. Určitě se na videorecept podívejte a objevte tajemství a tipy profesionálního šéfkuchaře.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná telecí játra

  • 600 g telecích jater
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • rostlinný olej
  • 4 × větvičky rozmarýnu
  • 6 × stroužků česneku
  • 4 × větvičky cherry rajčátek
  • 4 × předvařené brambory
  • 2 × cibule
  • 2 × zelená jablka
  • třtinový cukr na obalení
  • 4 × lžíce balsamica
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 046 kJ / 1 923 kcal

Bílkoviny

151,20 g

Tuky

29,00 g

Vláknina

32,60 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

261,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory si i se slupkou předvaříme. Uvařené brambory a jablko pokrájíme na měsíčky,  cibuli na širší kolečka a vše zatím odložíme stranou.

02.Telecí játra opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka, ale opatrně, grilujeme z každé strany asi 1,5 minuty.

03.Mezitím smícháme olivový a rostlinný olej v poměru 1:1, přidáme stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, játra do misky přendáme a necháme dopéct 4-5 minut na chladnější části grilu.

04.Do grilu dále vložíme větvičku cherry rajčátek, předvařené brambory, cibuli a jablko, obojí obalené ve třtinovém cukru. Cibuli a jablko necháme na grilu zkaramelizovat, brambory a rajčata klasicky opečeme.

05.Hotová játra vyndáme z oleje na talíř (včetně česneku a větvičky rozmarýnu), osolíme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

06.Dresink připravíme smícháním balsamica, olivového oleje, pepře a soli.

Servírování

07.Na talíř pokládáme jablka, brambory a játra i s rozmarýnem a česnekem. Navrch položíme zkaramelizovanou cibuli a přidáme větvičku grilovaných rajčat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo