Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 046 kJ / 1 923 kcal
Bílkoviny
151,20 g
Tuky
29,00 g
Vláknina
32,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
261,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory si i se slupkou předvaříme. Uvařené brambory a jablko pokrájíme na měsíčky, cibuli na širší kolečka a vše zatím odložíme stranou.
02.Telecí játra opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka, ale opatrně, grilujeme z každé strany asi 1,5 minuty.
03.Mezitím smícháme olivový a rostlinný olej v poměru 1:1, přidáme stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, játra do misky přendáme a necháme dopéct 4-5 minut na chladnější části grilu.
04.Do grilu dále vložíme větvičku cherry rajčátek, předvařené brambory, cibuli a jablko, obojí obalené ve třtinovém cukru. Cibuli a jablko necháme na grilu zkaramelizovat, brambory a rajčata klasicky opečeme.
05.Hotová játra vyndáme z oleje na talíř (včetně česneku a větvičky rozmarýnu), osolíme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
06.Dresink připravíme smícháním balsamica, olivového oleje, pepře a soli.
07.Na talíř pokládáme jablka, brambory a játra i s rozmarýnem a česnekem. Navrch položíme zkaramelizovanou cibuli a přidáme větvičku grilovaných rajčat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT