Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory si i se slupkou předvaříme. Uvařené brambory a jablko pokrájíme na měsíčky, cibuli na širší kolečka a vše zatím odložíme stranou.
Telecí játra opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka, ale opatrně, grilujeme z každé strany asi 1,5 minuty.
Mezitím smícháme olivový a rostlinný olej v poměru 1:1, přidáme stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, játra do misky přendáme a necháme dopéct 4-5 minut na chladnější části grilu.
Do grilu dále vložíme větvičku cherry rajčátek, předvařené brambory, cibuli a jablko, obojí obalené ve třtinovém cukru. Cibuli a jablko necháme na grilu zkaramelizovat, brambory a rajčata klasicky opečeme.
Hotová játra vyndáme z oleje na talíř (včetně česneku a větvičky rozmarýnu), osolíme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Dresink připravíme smícháním balsamica, olivového oleje, pepře a soli.
Na talíř pokládáme jablka, brambory a játra i s rozmarýnem a česnekem. Navrch položíme zkaramelizovanou cibuli a přidáme větvičku grilovaných rajčat.