Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pražma v alobalu se středomořskou zeleninou

Ačkoliv se na grilu hojně připravují sýry, drůbeží a červené maso, na ryby se často zapomíná. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže recept, po kterém to budete chtít s radostí napravit! Celá pražma provoněná bazalkou se připravuje rovnou s přílohou v alobalu – vše tedy zvládnete jednoduše a bez zbytečného nepořádku. Ze zeleniny využijete červenou cibuli, rajčata, olivy dvou barev, ale taky cuketu. To vše zalijete bílým vínem a necháte 25 minut grilovat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × čerstvá pražma královská vykuchaná
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × snítka bazalka
  • 100 g paprika mix
  • 100 g červená cibule
  • 100 g cuketa
  • 100 g cherry rajčata
  • 30 g zelené olivy Baresa
  • 30 g černé olivy Baresa
  • 8 × stroužek česnek
  • 100 ml bílé suché víno
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej

POSTUP

Na alobal položíme umytou, očištěnou a osušenou rybu. Na několika místech kůži nařízneme, abychom snáze dostali koření do masa. Osolíme, opepříme a dovnitř ryby vložíme snítku bazalky a stroužek česneku. 

Tip: Použijte silnostěnný alobal nebo několik vrstev klasického, aby se při grilování nepoškodil.

Na rybu a okolo položíme pokrájené papriky, červenou cibuli, cuketu, rajčata, olivy, zbytek bazalky a česneku. Zakápneme trochou bílého vína, znovu osolíme, abychom okořenili i zeleninu, a alobalovou kapsu uzavřeme.

Zabalenou pražmu vložíme do grilu rozpáleného asi na 200 °C a pečeme zhruba 25 minut doměkka.

Po upečení, necháme pár minut odpočinout, balíček otevřeme, rybu zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Tip: Alobal otvírejte opatrně, abyste se nespálili o unikající páru.

Jako příloha se hodí rozpečené pečivo nebo brambory.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 646 kcal, 52 g bílkovin, 7 g sacharidů, 44 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.