Na alobal položíme umytou, očištěnou a osušenou rybu. Na několika místech kůži nařízneme, abychom snáze dostali koření do masa. Osolíme, opepříme a dovnitř ryby vložíme snítku bazalky a stroužek česneku.
Tip: Použijte silnostěnný alobal nebo několik vrstev klasického, aby se při grilování nepoškodil.
Na rybu a okolo položíme pokrájené papriky, červenou cibuli, cuketu, rajčata, olivy, zbytek bazalky a česneku. Zakápneme trochou bílého vína, znovu osolíme, abychom okořenili i zeleninu, a alobalovou kapsu uzavřeme.
Zabalenou pražmu vložíme do grilu rozpáleného asi na 200 °C a pečeme zhruba 25 minut doměkka.
Po upečení, necháme pár minut odpočinout, balíček otevřeme, rybu zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Tip: Alobal otvírejte opatrně, abyste se nespálili o unikající páru.
Jako příloha se hodí rozpečené pečivo nebo brambory.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 646 kcal, 52 g bílkovin, 7 g sacharidů, 44 g tuků.