Pražma v alobalu se středomořskou zeleninou

play Přehrát video recept
Pražma v alobalu se středomořskou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ačkoliv se na grilu hojně připravují sýry, drůbeží a červené maso, na ryby se často zapomíná. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže recept, po kterém to budete chtít s radostí napravit! Celá pražma provoněná bazalkou se připravuje rovnou s přílohou v alobalu – vše tedy zvládnete jednoduše a bez zbytečného nepořádku. Ze zeleniny využijete červenou cibuli, rajčata, olivy dvou barev, ale taky cuketu. To vše zalijete bílým vínem a necháte 25 minut grilovat.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × čerstvá pražma královská vykuchaná
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × snítka bazalka
  • 100 g paprika mix
  • 100 g červená cibule
  • 100 g cuketa
  • 100 g cherry rajčata
  • 30 g zelené olivy Baresa
  • 30 g černé olivy Baresa
  • 8 × stroužek česnek
  • 100 ml bílé suché víno
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 356 kJ / 563 kcal

Bílkoviny

66,50 g

Tuky

27,80 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

9,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na alobal položíme umytou, očištěnou a osušenou rybu. Na několika místech kůži nařízneme, abychom snáze dostali koření do masa. Osolíme, opepříme a dovnitř ryby vložíme snítku bazalky a stroužek česneku. 

Použijte silnostěnný alobal nebo několik vrstev klasického, aby se při grilování nepoškodil.

02.Na rybu a okolo položíme pokrájené papriky, červenou cibuli, cuketu, rajčata, olivy, zbytek bazalky a česneku. Zakápneme trochou bílého vína, znovu osolíme, abychom okořenili i zeleninu, a alobalovou kapsu uzavřeme.

03.Zabalenou pražmu vložíme do grilu rozpáleného asi na 200 °C a pečeme zhruba 25 minut doměkka.

04.Po upečení, necháme pár minut odpočinout, balíček otevřeme, rybu zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Alobal otvírejte opatrně, abyste se nespálili o unikající páru.

05.Jako příloha se hodí rozpečené pečivo nebo brambory.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo