Kuchyně
Italská, Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ačkoliv se na grilu hojně připravují sýry, drůbeží a červené maso, na ryby se často zapomíná. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže recept, po kterém to budete chtít s radostí napravit! Celá pražma provoněná bazalkou se připravuje rovnou s přílohou v alobalu – vše tedy zvládnete jednoduše a bez zbytečného nepořádku. Ze zeleniny využijete červenou cibuli, rajčata, olivy dvou barev, ale taky cuketu. To vše zalijete bílým vínem a necháte 25 minut grilovat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 356 kJ / 563 kcal
Bílkoviny
66,50 g
Tuky
27,80 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
9,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na alobal položíme umytou, očištěnou a osušenou rybu. Na několika místech kůži nařízneme, abychom snáze dostali koření do masa. Osolíme, opepříme a dovnitř ryby vložíme snítku bazalky a stroužek česneku.
Použijte silnostěnný alobal nebo několik vrstev klasického, aby se při grilování nepoškodil.
02.Na rybu a okolo položíme pokrájené papriky, červenou cibuli, cuketu, rajčata, olivy, zbytek bazalky a česneku. Zakápneme trochou bílého vína, znovu osolíme, abychom okořenili i zeleninu, a alobalovou kapsu uzavřeme.
03.Zabalenou pražmu vložíme do grilu rozpáleného asi na 200 °C a pečeme zhruba 25 minut doměkka.
04.Po upečení, necháme pár minut odpočinout, balíček otevřeme, rybu zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Alobal otvírejte opatrně, abyste se nespálili o unikající páru.
05.Jako příloha se hodí rozpečené pečivo nebo brambory.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT