Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečené kuřecí s bylinkami, česnekem a brambory

Pečené kuře se dá připravit na stovky různých způsobů a na všechny z nich chutná skvěle. Jeden další takový vás naučí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečené kuřecí čtvrtky s česnekem, brambory a spoustou bylinek. Zjistíte, jak připravit jednoduchou a voňavou marinádu z čerstvé petržele, oregana a bazalky, a naučíte se upéct přílohu společně se samotným masem, takže si ušetříte čas jak při přípravě tak při následném mytí nádobí.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 800 g kuřecích čtvrtek Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, oregano, bazalka)
  • 8 stroužků česneku
  • 500 g malých brambor
  • 1 pórek
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 %)
  • zapékací mísa nebo plech

POSTUP

Kuřecí čtvrtky přesekneme na poloviny a přendáme do mísy. Osolíme, opepříme, polijeme olejem, vínem, ochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku. Necháme marinovat alespoň 30 minut v lednici.

Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Přendáme do zapékací mísy nebo na plech, posypeme nasekaným pórkem, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, solí, pepřem a zakápneme olejem. Promícháme a na vrch položíme maso. Pokapeme zbylou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut. Asi 10 minut před dokončením polijeme smetanou a dopečeme.

Servírujeme dozdobené bylinkami. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU