Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Pečená kuřecí křídla s paprikovou omáčkou a cizrnovým salátem

Je to rychlovka, kterou zvládnete mít hotovou za pár desítek minut, ale pochutnáte si na ní skoro jak na svátečním obědě! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečená křídla s paprikovou omáčkou a salátem z cizrny. Naučíte se vše – jak připravit kuřecí křídla na pečení i jak uvařit univerzální a úžasně jednoduchou omáčku, jejíž základem je kromě mleté papriky i máslo a neslazené kondenzované mléko. Nakonec si namícháte i lehký salát z vařené (nebo konzervované) cizrny, pálivých papriček, šalotky a spousty čerstvých bylinek.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pečená křídla

  • 1 kg kuřecích křídel
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belnake na obalení
  • olivový olej Primadonna

Papriková omáčka

  • 100 g másla Pilos
  • 1 polév. lž. mleté papriky Kania
  • 100 ml neslateného kondenzovaného mléka Pilos (9%)
  • 1 citronu (šťáva)

Cizrnový salát

  • 600 g vařené cizrny Freshona
  • 2 pálivé papriky
  • 2 šalotky
  • 1 citronu (šťáva)
  • 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, máta, bazalka)
  • velký plech
  • pečicí papír
  • metlička

POSTUP

Pečená křídla:

Umytá a osušená křídla osolíme, opeříme a zlehka obalíme v mouce. Položíme je na plech s pečicím papírem, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 35 minut do křupava.

Papriková omáčka:

V menším hrnci rozehřejeme máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a za stálého míchání metličkou krátce orestujeme. Pokračujeme v míchání a postupně přiléváme mléko. Ochutíme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.

Cizrnový salát:

Scezenou cizrnu propláchneme proudem vody. Papričky zbavíme semínek, nakrájíme nadrobno a přimícháme k cizrně. Přidáme najemno nasekané šalotky, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu a nasekané větší množství bylinek bez tvrdých stonků. Promícháme.

Servírovaní:

Pečená kuřecí křidýlka servírujeme přelitá paprikovou omáčkou a podáváme s cizrnovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU