Jehněčí kýta:
Vykostěnou jehněčí kýtu vložíme do pekáčku. Přidáme očištěnou a napůl překrojenou cibuli, neoloupané stroužky česneku a větvičky tymiánu. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny. Průběžně přeléváme výpekem.
Bramborová roláda se špenátem:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme lehce vychladnout a propasírujeme. Špenát necháme rozmrznout a vyždímáme.
Tip: Čerstvý špenát nejprve oblanšírujte. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z propasírovaných brambor, 2 vajec, soli a hrubé mouky připravíme těsto, které později naplníme směsí ze špenátu, soli, pepře a 1 vejce.
Na potravinové fólii vyválíme bramborové těsto do obdélníku, na něj rozložíme špenátovou náplň a zarolujeme do rolády pomocí potravinové fólie.
Hotovou roládu zamotáme ještě do alobalu a vaříme v hrnci s vroucí vodou pod pokličkou asi 30 minut.
Tip: Po vychladnutí roládu nakrájejte na plátky a opečete na přepuštěném másle do zlatova.
Podávání:
Jehněčí kýtu i roládu nakrájíme na plátky. Na talíř nandáme porci masa i knedlíků, přidáme vypečenou půlku cibule a pár stroužků česneku a celé zalijeme výpekem.
Tip: Pokud by byl výpek moc řídký, zredukujte ho v malém hrnci.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 534 kcal, 43 g bílkovin, 46 g sacharidů, 19 g tuků.