Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Masový jehněčí štrúdl a šťouchané brambory s kozím sýrem

Štrúdl nemusí být jen s jablky nebo tvarohem. Šéfkuchař Roman Paulus připravil netradiční závin s mletou jehněčí plecí (tu můžete nahradit mletými jehněčími předními díly nebo hovězím), špenátem (nebo kopřivou, chcete-li) a modrým sýrem. Díky video receptu se naučíte, jak připravit těsto i jak ho potom jednoduše vyválet, aby se vám netrhalo a nelepilo. Chuť pomůže dodat i schwarzwaldská šunka a šťouchané brambory se špenátem a čerstvým kozím sýrem jako příloha.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g másla Pilos
  • 300 g hladké mouky Belbake + na pomoučnění
  • 120 g plnotučného mléka Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g jehněčích předních dílů nebo plece
  • 1 starší houska
  • 100 g blanšírovaného špenátu
  • 1 polév. lž. celého kmínu
  • 100 g sýra s modrou plísní Rival Bluedino
  • 1 polév. lž. čerstvého tymiánu
  • 3 vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 12 plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 12 g vařených brambor
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lahůdková cibulka
  • 100 g čerstvého kozího sýra Pilos
  • 1 cibule
  • váleček
  • pečící plech
  • pečící papír
  • štětec
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • struhadlo
  • šťouchadlo
  • mlýnek na maso

POSTUP

Změklé máslo, mouku, mléko a špetku soli v robotu zpracujeme v hladké těsto. To zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne v lednici odležet.

Jehněčí maso nameleme, housku namočíme do vody a vyždímáme. Čerstvý špenát zblanšírujeme (krátce povaříme) a plísňový sýr nastrouháme.

Tip: Jak správně blanšírovat se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

K namletému masu přidáme vyždímané housky a nasekaný špenát, kmín, plísňový sýr, nasekaný tymián, 2 vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.

Odpočaté těsto rozdělíme na poloviny a každou z nich vyválíme do obdélníku. Na plát položíme 6 plátků schwarzwaldské šunky, půlku masové náplně a pomocí pečicího papíru zarolujeme. Okraje necháme otevřené. Štrúdly obrátíme spojem dolů, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 170-180 °C asi 35 minut.

Brambory uvaříme do měkka a rozšťoucháme s olivovým olejem, pokrájenou lahůdkovou cibulkou, špenátem a kozím sýrem. Cibuli nakrájíme na kolečka, pomoučníme a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

Tip: Podrobné video na přípravu smažené vídeňské cibulky naleznete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU