Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z jehněčí kýty vyřízneme stehenní kost a vzniklý otvor naplníme bazalkovým pestem.
Tip: Jak připravit domácí bazalkové pesto zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Maso osolíme, opepříme, svážeme provázkem a přendáme do pekáče. Přidáme překrojené šalotky i se slupkou, neoloupané stroužky česneku a větvičky čerstvého rozmarýnu a tymiánu (lístky bylinek dáme i na samotnou kýtu). Do masa zapíchneme teploměr a pečeme:
Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s grilovanou zeleninou, rozpečenou šalotkou a česnekem.
Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.