Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Onigirazu s tuňákovou pomazánkou

Onigirazu jsou praktické sushi sendviče, které jsou extrémně populární v Japonsku – a jakmile je jednou vyzkoušíte, hned vám bude jasné proč! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na onigirazu s tuňákovou pomazánkou (kterou si také sami vyrobíte). Zjistíte nejenom, jak připravit náplň, ale také jak samotný japonský sendvič správně zabalit do sushi rýže a listu nori řasy. Získáte tak skvělé hlavní jídlo nebo i praktickou svačinu či rychlý oběd do práce.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tuňáková pomazánka:

  • 100 g tuňák ve slunečnicovém oleji
  • 1 × lžička chilli pasta
  • 60 g červená cibule
  • 2 × lžíce majonéza
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžička citronová šťáva

Onigirazu:

POSTUP

Tuňáková pomazánka:

V míse promícháme tuňáka z konzervy, chilli pastu, najemno nakrájenou červenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Tip: Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Onigirazu:

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a v pánvi s trochou olivového oleje připravíme vaječnou omeletu. Hotovou omeletu nakrájíme na tenké proužky.

Ledový salát a okurku očistíme a nakrájíme na nudličky.

Na list nori řasy nandáme sushi rýži a dále vrstvíme ledový salát, tuňákovou pomazánku, okurky, vaječnou omeletu, a nakonec ještě jednu vrstvu rýže. 

Tip: Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Balíček zabalíme do řasy a potravinářské fólie. Dobře utáhneme a necháme krátce odležet. Před podáváním rozkrojíme na polovinu a vyndáme z fólie.

Tip: Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 312 kcal, 14 g bílkovin, 33 g sacharidů, 13 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.