Tuňáková pomazánka:
V míse promícháme tuňáka z konzervy, chilli pastu, najemno nakrájenou červenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Tip: Jak připravit domácí chilli pastu zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Onigirazu:
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a v pánvi s trochou olivového oleje připravíme vaječnou omeletu. Hotovou omeletu nakrájíme na tenké proužky.
Ledový salát a okurku očistíme a nakrájíme na nudličky.
Na list nori řasy nandáme sushi rýži a dále vrstvíme ledový salát, tuňákovou pomazánku, okurky, vaječnou omeletu, a nakonec ještě jednu vrstvu rýže.
Tip: Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Balíček zabalíme do řasy a potravinářské fólie. Dobře utáhneme a necháme krátce odležet. Před podáváním rozkrojíme na polovinu a vyndáme z fólie.
Tip: Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 312 kcal, 14 g bílkovin, 33 g sacharidů, 13 g tuků.