Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Onigirazu s lososem, wasabi a avokádem

Nespleťte si origami a onigirazu! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborný japonský rýžový sendvič, nikoliv na papírové skládačky. Na onigirazu budete potřebovat jako základ řasu nori a sushi rýži a pak cokoliv, co budete chtít přidat. Roman Paulus naplnil sendviče wasabi, ledovým salátem, lososem a avokádem, ale kouzlo této japonské svačinky je v tom, že si ji můžete připravit prakticky z jakýchkoliv studených surovin. Zkuste například přidat i mango, jiné druhy ryb, kešu oříšky nebo třeba zblanšírovanou a následně vychladlou brokolici.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

V misce s ledovou vodou si namočíme ruce a necháme je okapat. Na pracovní desku rozrolujeme potravinovou fólii a na ni položíme čtverec nori řasy směřující rohem dolů.

Na řasu mokrou rukou nandáme porci uvařené a ochucené sushi rýže. Rozmístíme ji do čtverce, základnou směřující dolů tak, aby čtverec zakrýval o něco méně než polovinu plochy řasy.

Tip: Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na rýži nandáme trochu wasabi pasty, pokrájený ledový salát, nakrájeného čerstvého lososa, plátky avokáda a nakonec druhou vrstvu sushi rýže. 

Tip: Jak nakrájet lososa do japonských jídel a jak oloupat avokádo zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Řasu zahneme tak, aby zakrývala veškerou náplň, upevníme potravinovou fólií a necháme ideálně krátce odpočinout v lednici. Před podáváním rozpůlíme, vybalíme z fólie a podáváme. Servírujeme ideálně se sójovou omáčkou a majonézou smíchanou s wasabi nebo chilli.

Tip: Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 252 kcal, 9 g bílkovin, 31 g sacharidů, 9 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.