V misce s ledovou vodou si namočíme ruce a necháme je okapat. Na pracovní desku rozrolujeme potravinovou fólii a na ni položíme čtverec nori řasy směřující rohem dolů.
Na řasu mokrou rukou nandáme porci uvařené a ochucené sushi rýže. Rozmístíme ji do čtverce, základnou směřující dolů tak, aby čtverec zakrýval o něco méně než polovinu plochy řasy.
Tip: Jak uvařit a ochutit sushi rýži zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na rýži nandáme trochu wasabi pasty, pokrájený ledový salát, nakrájeného čerstvého lososa, plátky avokáda a nakonec druhou vrstvu sushi rýže.
Tip: Jak nakrájet lososa do japonských jídel a jak oloupat avokádo zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Řasu zahneme tak, aby zakrývala veškerou náplň, upevníme potravinovou fólií a necháme ideálně krátce odpočinout v lednici. Před podáváním rozpůlíme, vybalíme z fólie a podáváme. Servírujeme ideálně se sójovou omáčkou a majonézou smíchanou s wasabi nebo chilli.
Tip: Onigirazu se hodí připravit předem a podávat později. Díky fólii je japonský sendvič rovnou sbalený na cesty a velmi vhodný na svačinu nebo oběd do krabičky do práce.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 252 kcal, 9 g bílkovin, 31 g sacharidů, 9 g tuků.